Hlavní navigace

iPhone 4 a Angry Birds v Guinnessově knize rekordů

15. 5. 2011

Sdílet

 Autor:
Oblíbený iPhone 4 od společnosti Apple se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejrychleji se rozrůstající herní systém. Poukázáno bylo i na další rekordy spojené s Apple App Store.

Jen za první den se prodalo okolo 1,5 milionu kusů těchto zařízení, což je mnohem více, než se kdy povedlo jakémukoli jinému hernímu systému. Guinnessova kniha poznamenává, že v případě PlayStation Portable se za první den prodalo pouhých 200 000 kusů a prodej 500 000 kusů konzole DS trval Nintendu celý první týden. "Vydání iPhonu nezměnilo pouze mobilní průmysl, ale také herní svět," uvádí se v prohlášení knihy rekordů s tím, že Apple se svým App Store drží také rekord v počtu dostupných her ke stažení. V současné době jich nabízí téměř 38 000.

Představitelé Guinnessovy knihy dodali, že App Store je v počtu her velmi daleko před konkurencí. Například Xbox Live Arcade nabízí 1 300 her a herní služba pro Wii od Nintenda pouhých 576. Zápis si vysloužila také masově oblíbená hra Angry Birds, která je "nejčastěji stahovanou placenou hrou ve většině zemí". Titul drží první místo v 67 zemích světa a stáhlo si jej již přes 6 milionů lidí. Rekord drží také hra Plants vs. Zombies pro iOS, která za prvních devět dnů vývojáři PopCap vydělala 1 milion dolarů.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: © Suriko - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?