Hlavní navigace

iPhone 6: První „zaručené“ informace

28. 4. 2011

Sdílet

Ačkoliv oficiálně o iPhonu 5 stále nic nevíme, již se objevují první střípky informací o šesté verzi.

Vypadá to, že Apple se nijak nemusí starat o propagaci svých nových výrobků a rovnou může na trh uvést finální produkt. O všechno se postarají vrabci na střeše, kteří si nyní dokonce cvrlikají o mobilním telefonu iPhone s pořadovým číslem 6. Redaktoři japonského deníku Nikkan již vědí, že iPhone 6 bude vybaven nízkoteplotním polysilikonovým (LTPS) LCD displejem. To prý Applu umožní vytvořit velmi tenký telefon se spotřebou nižší, než jakou mají současné modely.

Technologie LTPS (nebo také p-Si) umožňuje zabudovat optické sensory, signální procesory a další obvody přímo do skleněného substrátu dotykového displeje. Právě díky tomu se dostává více prostoru ostatním součástkám a je možné zmenšit tloušťku daného přístroje. Dodavatelem displejů pro iPhone 6 má být společnost Sharp, která prý s jejich masovou výrobou začne na jaře příštího roku.

Bude jistě zajímavé sledovat, jakým směrem se bude další „vývoj“ šestého iPhonu ubírat. Mnohé uživatele bude kromě technických detailů jistě zajímat i to, zda bude součástí dalších iPhonů opět nástroj pro zaznamenávání údajů o poloze přístroje a jejich následné ukládání do skrytého souboru. Téměř o ničem jiném se totiž v souvislosti s Applem v poslední době nemluví. Naposledy jsme vás v článku Apple: My nikoho nesledujeme, na rozdíl od Googlu informovali o e-mailové komunikaci Steva Jobse s jedním zákazníkem.

Byl pro vás článek přínosný?