Hlavní navigace

Jak deaktivovat účet na Twitteru a jak ho zcela zrušit?

4. 4. 2022

Sdílet

Twitter Autor: Pixabay.com
Omrzelo vás tweetování či sledování cizích tweetů a rádi byste trvale zrušili váš účet? Nebo jej chcete jen chvíli deaktivovat? Poradíme vám jak na to.

Chcete redukovat množství informací, které k vám každodenně proudí? Chcete si současně dát na chvíli pauzu od sociální sítě Twitter? Pak můžete váš účet na třicet dní deaktivovat. Deaktivací účtu na Twitteru dojde k zneviditelnění vašeho uživatelského jména a veřejného profilu na webu twitter.com i v aplikacích pro iOS a Android.

Po potvrzení deaktivace vašeho účtu současně dochází k zahájení procesu vedoucího k trvalému smazání účtu na Twitteru. Pokud si tedy chcete skutečně dát od dění na Twitteru pouze pauzu, pak je nutné, abyste se během třicetidenní lhůty ke svému účtu opětovně přihlásili. Jinak o něj a všechny tweety i soukromé zprávy definitivně přijdete. Chcete-li si navíc stáhnout vaše data z Twitteru, musíte o jejich vydání požádat před samotnou deaktivací účtu. 

Pokud si naopak přejete, aby byl váš twitterový účet kompletně zrušen a neplánujete jed nadále využívat, stačí vyčkat až třicetidenní lhůta uplyne. Poté dojde jak k odstranění vašeho účtu a smazání všech vašich informací, tak i k uvolnění vašeho uživatelského jména pro dalšího zájemce. Přejete-li si provést deaktivaci účtu pouze za účelem změny uživatelského jména, pak tento proces nemusíte podstupovat. Vaše uživatelské jméno si můžete změnit jednoduše v nastavení účtu.

Jak provést deaktivaci účtu

Nejdříve je nutné přihlásit se do účtu, který má být deaktivovaný, případně následně i zrušený. Poté v levém menu zvolte položku „Víc“.

Twitter

V zobrazené nabídce následně zvolte položku „Nastavení a soukromí“.

Twitter

Na kartě „Váš účet“ klikněte na „Deaktivovat účet“.

Twitter

Zobrazí se stránka s upozorněním a informacemi, které souvisí s deaktivací účtu na Twitteru. Pokud jste rozhodnutí účet deaktivovat, pak klikněte na „Deaktivovat“.

Twitter

V posledním kroku zadejte své heslo a klikněte na tlačítko „Deaktivovat“. Tím svou žádost o deaktivaci účtu dokončíte. Pokud budete chtít účet do budoucna zachovat, pak se během třiceti dní k vašemu účtu opětovně přihlaste.

CS24

Twitter

Prinstreeny v textu vytvořila redakce PCWorld

Byl pro vás článek přínosný?