Hlavní navigace

Jak se vyrábí velmi levný tablet

17. 6. 2012

Sdílet

 Autor: © pedrosilva82 - Fotolia.com
Levné tablety jsou jednou z hlavních příčin zmenšujícího se podílu iPadů na trhu. Téměř všechny se vyrábí v Asii. Jak to v takové továrně na výrobu tabletů vypadá, se můžete podívat v tomto videu.

Díky serveru ARMdevices.net máme možnost náhlednout do výrobní linky v Šen-čenu v Číně, kde se vyrábí velmi levný tablet Boxchip A13. Ten je vybaven kapacitním sedmipalcovým displejem s rozlišením 800 x 480 pixelů, procesorem Cortex A8 s taktem 1.2 GHz, 512 MB paměti RAM a 4 GB vnitřní paměti. Operačním systémem je Android v poslední verzi Ice Cream Sandwich.

V porovnání s podmínkami ve Foxconnu, kde nosí zaměstnanci ochranné masky a pracovní oděvy jsou pracovní podmínky v Šen-čenu na velmi špatné úrovni. Z videa je vidět, že se jedná o nebezpečné pracovní prostředí, které je vzhledem k počtu lidí na pracovišti mnohem více náchylné k nehodám. Místo robotů musí s kovovými částmi manipulovat ženy. Díky videu máme alespoň trochu představu o tom, jak to v takové továrně vypadá a také víme, jak se výrobci daří nasadit cenu tabletů takto nízko. Přemýšlejte o tom, až si budete vybírat váš nový tablet nebo smartphone.


Byl pro vás článek přínosný?