Hlavní navigace

Jaké novinky přináší aktualizace iOS 7.1?

Sdílet

 Autor: © Apple
Nová aktualizace iOS na verzi 7.1 opravuje známé problémy a přidává pár šikovných novinek.

Uživatelé iPhonu už by neměli mít problémy s neočekávanými pády systému, se systémem na čtení otisků prstů a ani s nevolnostmi, které některým předchozí verze iOS působila. Po aktualizaci, která je k dostání zdarma, by měl být iPhone 4 rychlejší a uživatelské rozhraní příjemnější. Uživatelé už si také nebudou moci zařízení prolomit, Apple totiž opravil exploit, který jailbreak umožňoval.

Ty, kterým nevyhovoval původní hlas „asistentky“ Siri, jistě potěší, že s novou verzí iOS bude možné změnit nejen její hlas, ale také pohlaví. Aktualizace má něco kolem 270 MB a je dostupná zdarma.

Jednou z nejpodstatnějších změn, které 7.1 přináší, je oprava aplikace Springboard, jež běží na pozadí a ovládá domácí obrazovku i chování aplikací a často stála za nepříjemnými problémy. Některým uživatelům například zobrazovala černé logo Applu na bílém pozadí a po pár sekundách se telefon přepnul do režimu zamčené obrazovky.

Další vylepšení se týká rozeznávání otisků prstů, které je součástí iPhonu 5S. Uživatelé už by také neměli nadále pociťovat nevolnosti při zoomu obrazovky, alespoň pokud si v nastavení zapnou funkci „snížit pohyblivost“. To kromě vylepšení přibližování a oddalování obrazovky také deaktivuje její nepříjemný pohyb v aplikacích Počasí a Zprávy.

příloha_ovladnete_sva_data

Uživatelé iPhonu 5S si také všimnou automatického nastavení focení v režimu HDR a nového uživatelského rozhraní, Apple změnil některé ikony, písma a softwarovou klávesnici. Opravy se konečně dočkala i chyba „goto fail“, kvůli které se předchozí verze nedokázala bezpečně připojit k SSL. Další důležitou změnou hlavně pro řidiče je vylepšená podpora funkce CarPlay.

 

Byl pro vás článek přínosný?