Hlavní navigace

Jimmy Kimmel Live: Američané nerozeznají iPad od iPhonu

13. 9. 2013

Sdílet

 Autor: Apple/IDG News Service
Bavič a moderátor Jimmy Kimmel nachytal na ulici několik lidí, kterým ukázal iPad mini a tvrdil jim, že se jedná o nový iPhone 5S. Lidé přijímali informace o „telefonu“ zcela nekriticky.

Dnes trochu odlehčíme téma. Jimmy Kimmel vyslal do ulic kameru s tabletem iPad Mini a kolemjdoucím bylo řečeno, že se jedná o nový iPhone 5S. Na jejich reakce se můžete podívat na videu. 

„Grafika asi vypadá trochu lépe, obrazovka vypadá jasněji,“ říká muž v kovbojském klobouku na videu v čase 1:42. „Je velmi tenký a lehký, mnohem lehčí než ten starší,“ sekunduje mu následující dotázaný.

„Vypadá to, že je mnohem menší,“ tvrdí další „testující“, muž s šedou bradkou, čímž totálně rozesmál diváky. Podobně jako on ale hovořili i další dotázaní. Slečně v čase 2:37 dokonce moderátorka namluvila, že „iPhone“ disponuje novou funkcí Click It and Lick It (klikni a lízni si), a že když nový iPhone olíznete, můžete cítit různé chutě.

Poslední dotázaný navíc tvrdil, že je „telefon“ mnohem rychlejší, co se týká stahování, sledování videí, streamování věcí na internetu, hraní her... aniž by si tyto činnosti vůbec vyzkoušel.

Je samozřejmé, že se vůbec nemusí jednat o reprezentativní vzorek americké populace a že může jít o sestříhanou zkratku, nicméně je zarážející, že byl produkční tým v krátkém čase schopen nalézt dost těch, kteří nový „iPhone“ přijímali zcela nekriticky. Jen proto, že se jednalo o „iPhone“.

Jimmy Kimmel v úvodu videa navíc zmínil jednu velice zajímavou poznámku: „[Telefon má] čtečku otisků prstů, jako by NSA neměla dost našich osobních informací, teď budou mít i naše otisky prstů.“ Bylo to sice myšleno jako vtip, ale...

příloha_ovladnete_sva_data

Každopádně zmíněné video můžete sledovat v rámci tohoto článku. Alespoň tedy ti z vás, kteří oplývají znalostí angličtiny, protože prozatím nejsou k dispozici české titulky.

Zdroj: YouTube

Byl pro vás článek přínosný?