Hlavní navigace

Kadloo se postará o vaše hodinky

20. 4. 2010

Sdílet

Žhavou novinkou švýcarské firmy Kadloo, jejíž sídlo se nachází v Basileji, je řada speciálních natahovačů s označením Smartoli LCD Watchwinder.

Watchwinder nepředstavuje pouze doplněk interiéru, pracovny nebo v některých případech i bezpečnostního trezoru, ale také o velmi důležitý doplněk hodinek s automatickým nátahem.

 


Celá linie Smartoli LCD je vybavená kontrolním LCD panelem s ovládacími tlačítky, kterými lze nastavit například směr rotace či počet otáček za hodinu uložených hodinek. Vlastníci mechanických hodinek dobře vědí, že při nenošení hodinek může dojít k vysychání lubrikace uvnitř mechanického strojku. Rubínová ložiska pak v důsledku toho mohou narušovat přesný chodu hodinek a další součástky mohou vykazovat větší tření. Aby k tomu nedocházelo, je vhodné hodinky pravidelně natahovat. Faktem je, že většina běžných mechanických hodinek disponuje 42 až 48 hodinovou rezervou nátahu a pokud je nosíte celý pracovní týden, zajisté není problém. Horší je však, pokud hodinky celý víkend leží na poličce a na začátku týdne je nutné natažení a seřizení.

 


Nové natahovací skříňky Kadloo jsou vyhotovené ze dřeva potaženého kůží, případně karbonem. Nabízejí 400 až 4800 otáček za den. V kolekci nalezneme hned trojici modelů. Samostatný natahovač na jedny jediné hodinky, natahovač na dvojici automatů doplněný držáky na 4 další hodinky a konečně ten největší, určený čtveřici automatů a devíti dalších držáků, které nerotují. Milovníci detailů také ocení malou LED diodu, která hodinky během jejich rotace osvětluje.

Ceny: 8 900 Kč, 13 900 Kč a 19 900 Kč

www.herisson.cz

příloha_ovladnete_sva_data

 

Byl pro vás článek přínosný?