Hlavní navigace

Kamera pro nákupní centra i bankomaty

11. 2. 2009

Sdílet

Společnost Canon oznámila uvedení nové kompaktní bezpečnostní kamery VB-C500D určené podle dodavatele zejména pro interiéry s nároky na vysokou bezpečnost a sledování v rozsahu 360°.

 

Kamera VB-C500D vychází z modelu VB-C60. Podle Canonu je navržena tak, aby vyhovovala současným trendům na trhu se zabezpečovacími systémy zejména s ohledem na vlastní nenápadnost. Kompaktní kamera VB-C500D má průměr 9,4 cm, polokulovitého tvaru a je vybavena 2,4x (digitální 4x) optickým zoomem s širokoúhlým objektivem 82° s proměnlivým ohniskem – je určena jak ke sledování širokých prostorů, jako jsou nákupní centra, nádraží nebo kanceláře, tak uzavřenějších prostorů, například maloobchodních prodejen nebo bankomatů.

Kamera VB-C500D zpracovává obraz pomocí procesoru společnosti Canon DIGIC NET, který poskytuje obraz ve formátu JPEG a MPEG-4 zároveň. Dokáže zachytit barevné video s nízkým šumem a kvalitní reprodukcí barev při osvětlení pouhých 0,3 luxů (1/30 s). Při nočním sledování nebo při slabém osvětlení se kamera VB-C500D automaticky přepne do nočního režimu (Automatic Digital Night Mode), v němž se namísto barevného videa snímá sledovaný obraz monochromaticky. Technologie společnosti Canon Smart Shade Control (SSC) upravuje jas tmavých oblastí a zároveň kontroluje, aby pozadí zůstalo zřetelné.

příloha_ovladnete_sva_data


Kamera VB-C500D je také vybavena vylepšenými funkcemi – například nahrání obrazu (Image Upload) a spuštění zvuku (Audio Play) vyvolané detekcí pohybu nebo obousměrné audio (Two-Way Audio, Full Duplex) umožňující bezpečnostním pracovníkům nahrávat zvuk či vysílat hlášení. Instalace kamery  vyžaduje pouze připojení k rozbočovači PoE HUB.

Byl pro vás článek přínosný?