Hlavní navigace

Kamery Axisu snímají obraz 4K i noční HD

1. 4. 2014

Sdílet

 Autor: Axis
Svou první IP kameru s rozlišením 4K představil Axis. Model P1428-E je nejvyšší v řadě P14 a podle výrobce je vhodná pro dohled nad velkými plochami, jako jsou parkoviště a veřejná prostranství.

Novinka nabízí video v rozlišení 3840 x 2160 pixelů se snímkovou frekvencí 30 snímků za sekundu. Poskytuje i řadu dalších pokročilých funkcí, jako například dálkově ovládané přibližování a ostření a také má vestavěný slot pro paměťové karty micro SD/SDHC/SDXC a vstupní/výstupní konektory pro propojení s externími zařízeními.

Podle výrobce je pravděpodobné, že zpočátku bude většina zákazníků pro sledování obrazu používat standardní HDTV monitor. S rozlišením 4K si ale mohou zvětšit jakoukoli část obrazu, aniž by přišli o detaily.

S ohledem na nároky na šířku přenosového pásma mohou uživatelé streamovaný živý obraz sledovat v rozlišení 1080p a pro forenzní účely využít záznam v kvalitě 4K.

Axis představil i dvě nové řady Q35 a P32 fixních kopulových síťových kamer a o dva modely doplnil i sadu P33.

Řadu Q35 tvoří modely Q3505-V pro vnitřní instalace a Q3505-VE pro instalace venkovní, oba s možností použít širokoúhlé nebo teleskopické objektivy. Díky inteligentním funkcím pro ovládání kamer mohou operátoři používat okamžité ostření například ve spojení s aplikací Gatekeeper, aby získali bližší záběr osob nebo vozidel.

Tyto Full HD kamery dokážou plynule přecházet mezi výraznými změnami světelných podmínek díky rozšířenému dynamickému rozsahu WDR (Wide Dynamic Range) a zvládat nedostatečné osvětlení.

Model pro vnitřní použití má třídu ochranného krytí IK10 a je odolný vůči prachu a model pro venkovní instalace má ochranné krytí IK10+ a je odolný proti nárazu, oba jsou odolné proti otřesům a mají detekci nárazu, kdy automaticky pošlou operátorovi alarm, že kamera utrpěla náraz.

Řada P32 obsahuje čtyři modely pro denní a noční snímání odolné proti vandalismu pro vnitřní i venkovní použití. Protože mají objektivy s proměnným ohniskem, dálkovým přibližováním i ostřením a funkci řízení P-Iris, nabízejí tyto kamery obraz v HD kvalitě ve dne i v noci.

Modely P3214-V pro vnitřní instalace a P3214-VE pro venkovní instalace poskytují video v rozlišení 720p, zatímco vnitřní model P3215-V a venkovní P3215-VE nabízejí 1080p.

Kamery lze obohatit o inteligentní funkce analýzy videa, jako například počítání lidí, a různým možnostem montáže pomocí doplňkového příslušenství představují ideální řešení pro odvětví obchodu a služeb.

příloha_ovladnete_sva_data

Modely pro vnitřní instalace P3365-V a venkovní instalace P3365-VE rozšiřují existující řadu P33 a nabízejí rozlišení 1080p a široký úhel záběru až 100 stupňů. Podporují mj. dálkové přibližování a ostření, řízení P-Iris a počitadlo pixelů. Obě kamery jsou odolné proti vandalům s třídou ochranného krytí IK10.

 

Byl pro vás článek přínosný?