Hlavní navigace

Kerio Mailserver už existuje ve verzi 6.6

23. 10. 2008

Sdílet

Nová verze groupwarového řešení přináší rozšířené možnosti spolupráce, zdokonalenou podporu mobilních zařízení a nový migrační nástroj Kerio Exchange Migration Tool. Vydání produktu Kerio MailServer 6.6, který poskytuje řešení správy zdrojů a nový nástroj pro migraci uživatelů a dat ze serveru Microsoft Exchange, oznámila společnost Kerio Technologies.

Nová verze groupwarového řešení přináší rozšířené možnosti spolupráce, zdokonalenou podporu mobilních zařízení a nový migrační nástroj Kerio Exchange Migration Tool.
Vydání produktu Kerio MailServer 6.6, který poskytuje řešení správy zdrojů a nový nástroj pro migraci uživatelů a dat ze serveru Microsoft Exchange, oznámila společnost Kerio Technologies. Zároveň Kerio uvedlo na trh komplexní sadu nástrojů pro týmovou spolupráci – jde například o migrační nástroj Exchange Migration Tool přechod firem ze serveru Microsoft Exchange, který podle výrobce zjednodušuje proces migrace e-mailů, kalendářů, kontaktů a úkolů na Kerio MailServer a který může běžet pod operačními systémy Mac, Windows nebo Linux.
Kerio MailServer 6.6 nyní zahrnuje plánování zdrojů, které uživatelům umožňuje jednoduše prohlížet, přihlašovat, delegovat a rezervovat sdílené zdroje, jako jsou například konferenční místnosti a audiovizuální vybavení. Organizátor může v reálném čase sledovat dostupnost zdrojů a má možnost je ihned rezervovat pro plánovanou událost nebo činnost. Plánovač zdrojů poté automaticky odešle uživateli odpověď s potvrzením nebo zamítnutím rezervace. Každý zdroj může zahrnovat vlastní oprávnění konfigurované správcem IT, včetně možnosti omezit právo provádět rezervace na jednotlivé uživatele, nebo možnosti stanovit „správce rezervací“ pro přidávání a odstraňování událostí přímo z kalendáře příslušného zdroje. Adresy zdrojů jsou dostupné ve složce Veřejné kontakty. Uživatelé si také mohou prohlížet nasdílené kalendáře každého zdroje v aplikacích Apple iCal, Microsoft Entourage, Kerio WebMail a Microsoft Outlook.
Podniky využívající Kerio disponují snadným přístupem k veškerým groupwarovým datům prostřednictvím smartphonů Apple iPhone, Windows Mobile, Palm, Symbian a Blackberry. Tato nová verze umožňuje uživatelům zobrazovat přílohy a HTML e-maily na přístrojích iPhone a Windows Mobile s využitím nejnovější aplikace Exchange ActiveSync 12.
„Funkce plánování zdrojů představuje rozhodující moment v našem úsilí o vytvoření té nejlepší alternativy k serveru Exchange, jaká je v současné době na trhu k dispozici,“ vysvětluje Tomáš Soukup, Product Development Manager společnosti Kerio Technologies. „Díky vylepšenému migračnímu nástroji teď mohou zákazníci využívat groupwarové funkce na platformě, která jim nejlépe vyhovuje, ať už se jedná o Mac OS, Linux nebo Windows.“
CalDAV, přední otevřený standard pro synchronizaci kalendářů mezi různými platformami, byl v produktu Kerio MailServer 6.6 vylepšen tak, aby zahrnoval možnost sdílet kalendáře, automaticky vyhledávat kontakty a konfigurovat uživatelskou dostupnost.
Nový nástroj pro automatickou konfiguraci aplikace iCal zase nastaví LDAP přístup v Directory Utility a elegantně nakonfiguruje uživatelský účet CalDAV, čímž všem uživatelům platformy Mac zjednoduší celý konfigurační proces. Pro uživatele Windows je k dispozici nový nástroj pro automatické nastavení klienta Outlook. Koncoví uživatelé mají k těmto nástrojům přístup prostřednictvím webového rozhraní.

 

Byl pro vás článek přínosný?