Hlavní navigace

Kingston zvyšuje kapacitu paměťových karet

19. 11. 2014

Sdílet

 Autor: Kingston
Společnost Kingston oznámila, že u paměťových karet typu microSDHC, microSDXC, SDHC a SDXC zdvojnásobila maximální dostupnou kapacitu.

Paměťová karta Class 10 UHS-I microSD je nyní dostupná i v kapacitě 128 GB, zatímco dosud to bylo „jen“ 64 GB. Jak je již patrné z názvu, k dispozici je vysokorychlostní sběrnice UHS-I, která umožňuje bez zadrhávání nahrávat videa a snímat fotografie ve vysokém rozlišení.

Další novinkou je karta Kingston Class 10 UHS-I SDHC/SDXC. Jde o kartu v běžném SD rozměru, jejíž maximální kapacita nově činí 256 GB. Rychlost čtení u těchto karet činí až 90 MB/s, rychlost zápisu je pak až poloviční (tedy 45 MB/s). Tyto hodnoty jsou vyšší než u standardních SDHC/SDXC karet třídy 10. Díky vyšší kapacitě jsou tyto karty vhodné například pro fotografy, kteří fotí ve formátech náročných na objem dat, například RAW.

příloha_ovladnete_sva_data

„Společnost Kingston je hrdá, že může představit tyto nové vysokorychlostní paměťové karty s vysokými kapacitami,“ řekla Valentina Vitolo, obchodní ředitelka divize flash pamětí společnosti Kingston. „Ve světě, kde většina uživatelů s sebou v mobilních zařízeních nosí mnohem více dat, než kdykoli dříve, pomohou větší kapacity a vyšší rychlosti zajistit, že zákazníci budou mít nejlepší možná řešení, aby jejich mobilní potřeby byly naplňovány bez komplikací.“

Zdroj: TZ Kingston

Byl pro vás článek přínosný?