Hlavní navigace

Konec laseru? Epson přestane vyrábět laserové tiskárny

25. 1. 2023

Sdílet

 Autor: Epson
Epson rozšiřuje možnosti inkoustového tisku a uvádí na trh novou řadu produktů WorkForce Enterprise AM s rychlostí tisku 40–60 stran za minutu. Tato řada vychází z technologie inkoustových tiskáren Heat-Free a zaplňuje mezeru v nabídce firemních produktů formátu A3.

Souběžně s tím Epson oznámil, že přestane prodávat a vyrábět laserové tiskárny. Magické datum přijde v roce 2026.

„Hlavním důvodem jsou omezené schopnosti této technologie přispět k udržitelnému rozvoji,“ vysvětluje Branch Office Manager společnosti Epson Europe CZ&SK Marcel Divín.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Těmi jsou zejména vysoké provozní náklady ať už vyšší spotřeba elektrické energie při přípravě k tisku a samotném tisku, nebo náročnější a dražší servisní zásahy. Podle Divína firma s kancelářskými inkoustovými tiskárnami ušetří v porovnání s laserovou technologií i stovky tisíc korun nákladů ročně.

Kompaktní rozměry a lehká konstrukce dále umožňují omezit potřebu zdrojů použitých při výrobě a přepravě. Díky kompaktním rozměrům lze zařízení bez problému umístit do kanceláře a šetřit místo. Zásobníky inkoustu s vysokou výtěžností snižují spotřebu, náklady na přepravu, skladování materiálu a potřebu řízení skladu spotřebních materiálů po skončení jejich používání.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

„Nová řada WorkForce Enterprise AM doplňuje naši nabídku firemních inkoustových tiskáren od malých pracovních skupin až po vysokorychlostní zařízení pro oddělení. To znamená, že bez ohledu na účel tisku máme vhodný produkt. Díky kompletní podpoře v oblasti MPS řízené tiskové služby, pracovních workflow a řešení vzdáleného servisu umožňují tyto produkty vytvořit spolehlivý a udržitelný systém tisku s nízkými nároky na údržbu a vysokou kvalitou,“ uvedl k nové řadě Marcel Divín.

příloha_ovladnete_sva_data

Nové tiskárny mají několik inovací. K těm zásadním patří zmínit zejména změněný způsob průchodu papíru ve tvaru C, který snižuje riziko zaseknutí papíru, nebo speciální čistící proces, který udržuje tiskovou hlavu delší čas ve vlhkém stavu, aniž by došlo k zaschnutí barvy a ucpání trysky. ¨

Tiskárny lze také podle potřeby doplnit nejrůznějšími doplňky jako vnitřní finišer, který šetří místo na kompletování a sešívání dokumentů; volitelnou děrovačku nebo připojitelný vnější finišer na brožury pro sešívání, děrování, tisk obálek, sedlové sešívání a středové a trojité skládání.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?