Hlavní navigace

Kryt telefonu s E-Ink displejem funguje jako čtečka eknih

13. 9. 2013

Sdílet

 Autor: PocketBook
Firma PocketBook přichází se zcela novou platformou pro čtení elektronických knih – jde o obal na smartphone.

Na veletrhu IFA v Berlíně byl prozatím představen pouze prototyp tohoto lehkého a odolného obalu, který chrání displej telefonu i oči uživatele. Čtení elektronických knih přímo na smartphonu je totiž poměrně nepraktické. A to z několika důvodů. Zejména se při takovém čtení kazí oči, a to kvůli podsvícení displeje a nutnosti dlouhodobě zaměřovat zrak na tento displej. Další důvod je ten, že dlouhodobé používání telefonu má negativní vliv na výdrž baterie.

PocketBook CoverReader

PocketBook CoverReader to řeší tím, že přináší čtečku elektronických knih, která nezabírá místo v zavazadle a je vybavena E-Ink displejem, jenž potřebuje energii pouze na vykreslení nové stránky. Na její zobrazení už ne. Další výhodou E-Ink displeje je absence podsvícení, takže si při čtení elektronických knih připadáte, jako byste četli knihu papírovou.

příloha_ovladnete_sva_data

V současné době je obal kompatibilní jen s telefony Samsung Galaxy S4, výrobce má nicméně v plánu rozšířit kompatibilitu i na jiné modely od Samsungu, a také na smartphony od Sony či HTC.

Zdroj: TZ PocketBook

Byl pro vás článek přínosný?