Hlavní navigace

Lenovo a WinMagic uvádějí na trh nové řešení šifrování disků pro notebooky i desktopy

27. 4. 2011

Sdílet

Společnosti Lenovo a WinMagic uvedly řešení šifrování celého disku SecureDoc. Toto řešení se postará o centrální správu nových pevných disků s vestavěným šifrováním, které splňují normu Opal společnosti Trusted Computing Group.

Notebooky Lenovo ThinkPad a stolní počítače Lenovo ThinkCentre budou mezi prvními PC, které nabídnou standardní Opal FDE disky. 

SecureDoc také poskytuje plně spravovatelné softwarové šifrování pro PC bez pevných disků s vestavěným šifrováním, které poskytuje flexibilitu a migrační cestu pro velké organizace se zvláštními bezpečnostními požadavky, jaké mají například ve zdravotnictví, bankovnictví, vzdělávání, pojišťovnictví a státní správě.

 

SecureDoc je k dispozici na vybraných modelech notebooků ThinkPad a na stolních počítačích ThinkCentre, které využívají nové Opal disky s vestavěným šifrováním od Hitachi a Seagate Technology, ale i disky nešifrované. SecureDoc poskytuje i transparentní podporu pro čtečky otisků prstů ještě před zavedením operačního systému. 

Kromě toho SecureDoc umožňuje uživatelům počítačů Lenovo přidat šifrování celého disku a správu šifrování do mechanismu Intel Anti-Theft Technology (Intel AT), který chrání notebook před krádeží a umožňuje deaktivovat ukradený notebook bez ohledu na to, zda je či není připojen k internetu. Tím je zajištěno, že citlivá data nemohou být zobrazena ani v době, kdy ještě notebook není deaktivován, a to ani při vyjmutí pevného disku nebo jeho instalaci do jiného PC.

příloha_ovladnete_sva_data

SecureDoc pro Lenovo podporuje Lenovo ThinkVantage technologie (TVT), které pomáhají s vytvářením/správou obrazů a s migrací/nasazováním počítačů, nebo technologie Lenovo Rescue and Recovery TVT, které umožňují uživatelům a správcům IT obnovit zálohy, přistupovat k souborům a diagnostikovat problémy.

Kromě centrální správy disků s vestavěným šifrováním umožňuje SecureDoc nasazení jakékoli kombinace sektorově založeného šifrování celých disků, šifrování souborů a složek, šifrování kontejnerů a samorozbalovacího šifrování, a eliminuje tak potřebu organizací investovat čas a peníze do změny jejich stávající infrastruktury a bezpečnostní politiky z důvodu implementace nové šifrovací vrstvy. V případě zapomenutého hesla nebo v případě nedostupnosti koncového uživatele využívá SecureDoc centrální úschovnu a správu šifrovacích klíčů.

Byl pro vás článek přínosný?