Hlavní navigace

Levnější iPad asi nebude mít menší displej, ale méně paměti

3. 3. 2012

Sdílet

Apple údajně chystá levnější tablet, nebude mít ovšem menší displej, ale menší úložný prostor.

Apple se chystá ve středu 7. března v New Yorku oznámit nějakou novinku, pravděpodobně iPad 3. Apple podle některých analytiků hodlá spolu s novým 10palcovým tabletem představit i přístroj s menší úhlopříčkou. Ten by měl údajně konkurovat nejen tabletu Kindle Fire, ale i podobně vybaveným přístrojům dalších výrobců. Další znalci Applu sice také předpokládají, že se dočkáme nějakého levnějšího tabletu, podle nich ale půjde „jen“ o iPad 2 s menším úložným prostorem.

příloha_ovladnete_sva_data


Podle údajů zveřejněných na webu DigiTimes začali dodavatelé Applu s výrobou displejů o úhlopříčce 7,85 palce, k jejichž nasazení do sériové výroby by mohlo dojít ve druhé polovině tohoto roku. Důvodem je údajně snaha o nasazení přímého konkurenta Kindle Fire. S tímto názorem někteří analytici nesouhlasí a upozorňují na fakt, že Amazon prodává svou tabletovou čtečku se ztrátou zhruba 10 dolarů na každém prodaném kusu. Tuto dotaci doufá získat zpět v podobě navýšení prodejů elektronických knih. Dalším argumentem proti je poměr prodaných iPadů a Kindlů v loňském roce – Apple prodal více než desetkrát více přístrojů a na každém vydělal několik stovek dolarů. Z tohoto důvodu údajně Apple žádný menší tablet nepotřebuje.


Server DigiTimes proto začal zvažovat druhou variantu. Vychází přitom ze stávající praxe, kdy Apple s uvedením nové verze svých produktů připravil i omezenou starší verzi za nižší cenu. Vidět je to například u iPhonů. Nejnovější 4S si můžete koupit za 14,5 tisíce, starší 4 za 12 tisíc a ještě starší 3GS, která se stále vyrábí, za 9 tisíc korun. Jedná se o smartphony s menší kapacitou úložného  prostoru. Pokud se tedy Apple chystá nabídnout nějaký levnější iPad, bude to pravděpodobně verze 2 s pamětí zmenšenou na 8 GB. Což není mnoho.

Byl pro vás článek přínosný?