Hlavní navigace

MWC 2009 Preview: LG Arena odhalena, Samsung kontruje s Ultra Touch

10. 2. 2009

Sdílet

 Autor:
Modely, které se oficiálního zrození dočkají až v Barceloně během výstavy Mobile World Congress výrobci zas tolik neskrývají - společnosti Samsung i LG představily svoji konkurenci pro iPhone.

LG Arena KM900 je postavena okolo nového rozhraní LG vytvořeného okolo obrazce krychle. Uživatel tak dostává na displej trojrozměrné navigační menu, které ovládá jeho otáčením. K dispozici jsou ovšem i tlačítka rychlého přístupu - například může jít o telefon, e-mail, přístup k obrázkům apod.

LG Arena

Arena podporuje Dolby i DivX, HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) do 7,2 Mbps, a má samozřejmě integrováno Wi-Fi rozhraní a GPS.

Samsung postaví proti LG svého protivníka iPhonu. UltraTouch S8300 využívající konstrukce se sliprem má 2,8 palcový OLED (organic light emitting diode) displej s rozlišením 240 x 400 pixelů (WQVGA). Pod sliderem je základní 12tlačítková klávesnice.

Samsung Touch Ultra

Telefon je 12,7 milimetrů tenký a uživateli v sobě přináší 8Mpix kameru s LED bleskem a režimem detekce úsměvu, kterým jsou již vybavovány klasické kompakty, kdy při aktivním režimu není snímek pořízen, dokud se fotografovaná osoba neusmívá. Integrované GPS rozhraní umožňuje také geotagging (uložení pozice místa pořízení) fotografií. Videozáznam pracuje s frekvencí 30 snímků za sekundu ve VGA rozlišení (640 x 480 pixelů). Telefon standardu WCDMA (wideband code division multiple access) podporuje datové přenosy HSDPA (high-speed downlink packet access) s rychlostí 7,2Mbps.

Samsung Touch

příloha_ovladnete_sva_data

Ultra Touch  podporuje DivX, XviD, H.263, H.264, Windows Media Video 9 a MPEG4, je vybaven FM rádiem, médiapřehrávačem i Bluetoothem 2.0. Telefon je dodáván s 80MB interní pamětí.

Ceny obou modelů nejsou zatím k dispozici.

Byl pro vás článek přínosný?