Hlavní navigace

LG GW820 eXpo s integrovaným projektorem

3. 12. 2009

Sdílet

 Autor:
LG uvedlo na trh možná první mobilní telefon GW820 eXpo s oddělitelným DLP projektorem, který vedle toho nabízí i dotykovou obrazovku a vysouvatelnou klávesnici.

Digitální projektory se zmenšovaly a zmenšovaly a jen se čekalo, když konečně budou součástí nějakého běžného spotřebitelského produktu. Většina očekával, že je nejprve najdeme v notebooku, nicméně nakonec se prvním takovým běžně dostupným výrobkem stane zřejmě smartphone LG eXpo. Konkureční Samsung sice již před několika měsíci ohlásil svůj mobil s projektorem i7410, nicméně po tom není ani vidu, ani slechu. Takže pokud si Samsung jó nepospíší, LG ho předežene.


eXpo má slušnou hardwarovou výbavy založenou na 1GHz procesoru s čipovou sadou Snapdragon a nabízí pokročilé funkce jako dotykovou 3,2“ obrazovkou, vysouvatelnou klávesnici, 5 Mpix kameru s přisvětlením, WiFi, vysokorychlostní přenosy HSDPA, asistovanou navigaci aGPS a slot na microSD karty. Operační systém je nejnovější Windows Mobile 6.5 od Microsoftu.

Nicméně to hlavní, čím zaujme, je DLP projektor, který se dá volitelně připevnit na zadní část telefonu. Je štěstí, že se jedná jen o volitelné příslušenství, protože přes veškerou miniaturizaci promítacích technologií není GW820 s projektorem zrovna malý telefon, vypadá spíše jako velbloud.

Rozlišení projektoru, výdrž baterie a podobné „drobnosti“ LG nezveřejnilo, za to víme, že eXpo umí také snímat otisky prstů technologií AuthenTec, což nahrazuje nutnost zadávání hesla. Tedy pokud si svůj mobil tímto způsobem chráníte.

Oficiální uvedení na trh se odehraje 7. prosince (december) v USA a tamním exkluzivním distributorem je AT&T. Do Evropy se mobil před Vánoci asi nedostane, jeho prodej mimo USA záleží na tom, jak se LG eXpo na tomto trhu ujme.

LG GW820 eXpo

LG GW820 eXpo

příloha_ovladnete_sva_data

LG GW820 eXpo

LG GW820 eXpo

Byl pro vás článek přínosný?