Hlavní navigace

MWC 2010: LG Mini GD880

11. 2. 2010

Sdílet

 Autor:
LG uvádí krásný telefon Mini GD880, který stráží jen použitý operační systém a absence přisvětlení.

Firmy se připravují na veletrh mobilních technologií Mobile World Congress, který se bude konat příští týden, a tak začínají veřejnost zásobovat větším či menším množstvím informací o svých novinkách.

LG tak představilo svůj mobil Mini GD880, ale uvedlo k němu spíše méně informací, i když i ty stačí, aby byl smartphone vcelku menším zklamáním. Rozhodně nezklame jeho vzhled, který je jednoduchý až strohý kombinující v těle s ostrými hranami prvky černé a stříbrné, doufejme, že hliníkové a ne jen plastové. Čelní straně vévodí 3,2“ (8,1 cm) velký dotykový displej s poměrem stran 16:9.

Ve výbavě má GD880 vysokorychlostní HSDPA, Wi-Fi, GPS navigaci a 5Mpix kameru, naneštěstí bez přisvětlení, FM rádio a slot na microSD karty, více bude známo později. I tak se však jedná, kromě chybějícího přisvětlení, o nadmíru zajímavý mobil. Stačilo by do něj dát operační systém Android, a o zájem by jistě nebyl nouzi. Jenže ouha, LG se zřejmě z čiré ješitnosti rozhodlo použít svůj operační systém, který přispěl k nižší oblibě technicky jinak zajímavých modelů jako například GC 990 Louvre.

LG Mini GD880

Byl pro vás článek přínosný?