Hlavní navigace

LG prohrálo druhý soud s AUO

4. 5. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnosti LG se nedaří, prohrála již druhý soudní spor s AUO o využívání patentů ve výrobce LCD displejů.

Soudní patentový spor mezi korejskou LG a tchajwanským výrobcem LCD panelů AUO (AU Optronics) nabral nečekaný směr. Původně totiž LG žalovalo pro porušování jejích patentů konkurenční AUO, soud však nově rozhodl, že je to právě naopak, že patenty porušuje LG.

LG Display, dceřinná společnost LG Electronics vyrábějící LCD obrazovky, žalovala v prosinci 2006 u amerického soudu konkurenční AUO z porušování svých čtyř patentů. Následoval obdobný, na první pohled zdánlivě trucovitý, krok AUO, které naopak žalovalo LHG z porušování svých čtyř patentů, konkrétně 6778160, 6689629, 7125157 a 7090506.

Soud začal loni v červnu a postupně se obrátil proti LG, v únoru shledal okresní soud v Delaware společnost LG vinnou z porušování všech čtyř patentů AUO. Minulý pátek byla potupa LG dokonána, když soud zamítl žalobu LG proti AUO.

Uvedené patenty AUO zahrnují oblasti, které zlepšují odezvu, spolehlivost obrazovek, spolehlivost, omezují výskyt artefaktů atd. Týkají se jak televizí, tak počítačových monitorů i displejů v mobilních telefonech.

AUO ve svém prohlášení nezmiňuje finanční kompenzaci ze strany LG, nicméně hodlá usilovat o soudní příkaz, který by LG zakázal vyrábět televize používající technologií zmíněných patentů. Spíše než o zákaz však efektivně usiluje právě o finanční kompenzaci.

Byl pro vás článek přínosný?