Hlavní navigace

Lidé denně aktivují až 850 000 nových Androidů

8. 4. 2012

Sdílet

 Autor:
Lidé po celém světě každý den aktivují víc jak 850 000 nových zařízení s některou verzí operačního systému Android.

Lidé po celém světě každý den aktivují víc jak 850 000 nových zařízení s některou verzí operačního systému Android.

Na šíření portfolia androidů se podílí na 55 různých výrobců chytrých mobilních zařízení a až 300 světových operátorů. Představte si, že by za méně než 14 dní, měl každý obyvatel České Republiky nějaké zařízení s Androidem.

Počet každodenních aktivací je skutečně obdivuhodný. Svět patří Androidu a iOS. Všechny ostatní operační systémy silně zaostávají a pokud vyloženě neztrácejí uživatele, pak jejich čísla ani nijak závratně nerostou. Počkáme si ještě na Nokii Lumia 900 a uvidíme, jak si povede Windows Phone. Google a Apple ale v současné době nemají vážnějšího konkurenta.

příloha_ovladnete_sva_data

Počty aktivací by se měly ještě zvýšit. HTC nedávno představilo řadu smartphonů One a Samsung pomalu ale jistě chystá Galaxy S III a myslíme si, že to bude skutečně stát za to. Další výrobci, jako LG a Sony mají také zástupy fanoušků. Velmi zajímavé bude sledovat, jak v budoucnu naloží Google s Motorolou.

Pokud plánujete nákup hig-end smartphonu s Androidem a z nějakého důvodu vám do oka nepadl nekterý z modelů One nebo Xperia, možná by se vyplatilo nějaký čas počkat, třeba si Samsung s třetím Galaxy pospíší.

Byl pro vás článek přínosný?