Hlavní navigace

"Lidová" kamera od společnosti RED umí natáčet v rozlišení 5K

5. 11. 2011

Sdílet

 Autor:
Poté, co Canon představil jednu ze svých "levnějších" profi kamer s názvem C300 odhalila své nové "lidové" zařízení i konkurenční společnosti RED.

Kamera s názvem Scarlet od společnosti RED umí nahrávat obraz v rozlišení 5K (5120 x 2700 pixelů) při 12 snímcích za sekundu (fps) nebo ve 4K (4096 x 2160) při 25fps. Scarlet se ve Spojených státech amerických bude prodávat za 9 750 dolarů (175 500 Kč). Za tyto peníze můžete natáčet video, které bude vypadat stejně dobře, jako kdyby jej natáčeli profesionálové jako Peter Jackson nebo John Shwartzman (máte-li tedy jejich filmařské dovednosti).

Scarlet je kompatibilní se příslušenstvím svého většího bratra, kamery Epic. Podle prvních uživatelů, kteří si na zařízení mohli sáhnout, se s ním velmi dobře pracuje. Podrobnější recenze Scarlet by se měly objevit v prosinci, kdy RED plánuje produkt uvést na trh. RED klade důraz na to, aby si kameru každý mohl přizpůsobit podle svého, proto bude při vydání kamery dostupná také celá řada příslušenství včetně dotykového externího LCD panelu (v přepočtu 29 000 Kč).

Byl pro vás článek přínosný?