Hlavní navigace

Linky: Instalace aktualizací na dálku

18. 7. 2011

Sdílet

Zabezpečení firemních notebooků je jednoduché v teorie, ale složitější v praxi. Útoky skupiny Anonymous pokračují. Chystá se nová verze cloudové služby MS Windows Intune 2.

Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech IDG.cz.

 

Hackeři údajně pronikli do databáze společnosti Apple. Získali z ní ovšem pouze několik uživatelských jmen a hesel, ta však byla uložena v zašifrované podobě. Možná jde o akci skupiny Anonymous. Incident se zatím nezdá být příliš vážný.

PCWorld.cz

 

Další akce Anonymous, na Internetu se objevilo asi 90 000 e-mailových adres příslušníků americké armády. Z některých z nich lze údajně odvodit skutečné identity pracovníků tajných služeb.

PCWorld.cz

 

Recenze bezpečnostního balíku G Data Internet Security 2012. Program mj. nabízí dva na sobě nezávislé antiviry. Celkový verdikt je kladný.

PCWorld.cz

 

Několik tipů pro bezpečné používání veřejných Wi-Fi hotspotů. Jednou z možností je VPN, která vytvoří šifrovaný kanál mezi počítačem a serverem. Řada VPN klientů je přitom k dispozici i bezplatně.

PCWorld.cz

 

V Apple iOS existují bezpečnostní chyby umožňující krádeže dat.

Computerworld.cz

Na podobné téma viz také K dispozici je PDF exploit, který kompromituje iPhone a iPod

Apple aktuálně vydal fix, který by měl zneužití pomocí podvodných PDF souborů zabránit.

 

Seriál Manažer bezpečnosti. Poučení: pilotní testy nových řešení nedělat na manažerech. Ti nemají trpělivost na to, aby produkt hned od počátku nefungoval perfektně. Ukázalo se, že šifrování pevných disků notebooků není bezproblémový proces, protože na discích bývají vadné sektory. Někdy stačí opravit disk, jindy se musí přeinstalovat operační systém.

A jak postupovat v případě, že notebook sdílí více uživatelů?

Computerworld.cz

 

Gold! PassCage, jednoduchý správce hesel.

PCWorld.cz

 

příloha_ovladnete_sva_data

Cloudová služba Windows Intune ve verzi 2 umožní instalaci aktualizací na dálku. Většina instalací a aktualizací se tak obejde bez potřeby mít spravovaný počítač fyzicky u sebe nebo disponovat vlastní serverovou infrastrukturou.

Computerworld.cz

Byl pro vás článek přínosný?