Hlavní navigace

Linky: Malware pro Linux

7. 12. 2009

Sdílet

Automatizace monitoringu podnikových sítí, co by prospělo bezpečnosti sociálních sítí, kdy se začnou používat antiviry i na Linuxu... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Dvoudílný článek na téma automatizace monitoringu sítě přináší Computerworld. Automatické monitorování sítě zajišťuje vyšší zabezpečení a shodu s různými regulatorními předpisy.

Computerworld.cz, 2. díl

 

Rozhovor na téma monitoringu toho, jak zaměstnanci používají v pracovní době PC.

Computerworld.cz

 

Facebook chce vylepšit možnost uživatelů spravovat viditelnost svých účtů „cizími“ účty, což by podle provozovatelů mělo přinést vyšší bezpečnost.

PC World.cz

 

MasterCard zvyšuje bezpečnost plateb při transakcích realizovaných z mobilního zařízení. Další bezpečnostní vrstva bude založena na jednorázových heslech.

Computerworld.cz

 

Co všechno mohou způsobit sociální sítě? „Mezi základní opatření, která by situaci mohla výrazně zlepšit, je využití SSL spojení pro přenos hesel na MySpace – v současné době jsou totiž přenášena jako obyčejný text.“ Existují specializované týmy, vytvořené pro útoky na a zpracování informací ze sociálních sítí. Ty zahrnují specialisty píšící samotný­ malware, správce serverů, agregátory dat a ty, kdo provádí samotné útoky a sbírají data.

CIO-BusinessWorld

 

Nástroj Avamar od EMC nabízí zálohování podnikových stolních i přenosných počítačů s podporou deduplikace.

Computerworld.cz

 

Jaká je budoucnost malwaru na platformě Linux? Stoupající počet víceplatformních aplikací a koncentrace na dokumenty vede k tomu, že operační systém provozuje celou řadu standardních aplikačních rozhraní, framweworků a platforem. Škodlivý kód tak nemusí být optimalizován pro konkrétní operační systém...

PC World.cz

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?