Hlavní navigace

Linky: Nové domény vnesou na Internet chaos

28. 6. 2011

Sdílet

Stále oblíbenějším cílem útočníků jsou platební terminály, jejich hacknutím lze totiž získat daleko více informací než jen číslo karty. Mozilla se chystá ukončit podporu i Firefoxu 3.6. Poslední aktualizace pro Snow Leopard.

Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech IDG.cz.

 

Spolehlivé ověření identity je základem bezpečnosti. Jakou cestu zvolit? Samotné ověření přes SMS nemusí být postačující. Jako východisko ze složité situace se nabízí možnost využití SIM tokenu.

Computerworld.cz

 

Útok proti elektronickému obchodu může vynést pouze číslo kreditní karty a informace, které lze zneužít výhradně při podvodech nevyžadujících fyzickou přítomnost karty. Zato koncová platební zařízení jsou spjata s kompletní informací o magnetickém pásku, kterou lze zašifrovat do falešné karty a zneužít v peněžním bankomatu či na pokladně prodejce.

CIO-BusinessWorld

 

Jak bude vypadat bezpečnostní situace v tomto roce? Konsolidace trhu, soukromí v cloudu, snaha vlád o větší regulaci Internetu, úniky dat, problém zabezpečení tabletů...

CIO-BusinessWorld

 

Mozilla chce radikálně skoncovat se staršími verzemi. Po ukončení podpory Firefoxu 4 se firma chystá vydat poslední balíček aktualizací také pro Firefox 3.6. Tyto záplaty se mají objevit 16. srpna, kdy současně vyjde Firefox 6.

Computerworld.cz

 

Jak co nejjednodušeji zaheslovat adresář ve Windows 7.

PCWorld.cz

 

Tipy pro bezpečné používání platebních karet: Např. mít dvě karty, jednu vyhrazenou pro nákupy na Internetu a v zahraničí, bez přístupu k hlavnímu účtu.

CFOWorld

 

Zavedení neomezeného počtu domén nejvyšší úrovně vytváří na Internetu chaos. Nezanedbatelné jsou také bezpečnostní dopady, vždyť dnes můžeme míru rizika odhadovat právě podle URL (a dělají to i webové štíty).

ChannelWorld

 

Apple vydal poslední záplaty pro Snow Leopard, které opravují několik bezpečnostních děr a přidávají také signatury detekující falešné antiviry. Očekává se již vydání nového OS Lion, k čemuž dojde v červenci.

příloha_ovladnete_sva_data

PCWorld.cz

 

Byl pro vás článek přínosný?