Hlavní navigace

Linky: Opravený Firefox 3.5.6 a soukromí uživatelů Googlu

19. 12. 2009

Sdílet

Mozilla vydala opravy chyb v prohlížeči Firefox, hrozí roztržka mezi Mozillou a Googlem, útok na Twitter, jak si na tom z hlediska bezpečnosti stojí Windows 7... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Nově vydaný Firefox 3.5.6 opravuje celkem 5 kritických zranitelností, především ve zpracování JavaScriptu a videa. Při zpracování JavaScriptu mohlo dojít nejen k pádu prohlížeče, ale za určitých podmínek i k narušení paměti a vzdálenému spuštění kódu. Oprav se dočkal také Firerox 3.x, právě zveřejněné aktualizace jsou však jedny z posledních, protože Mozilla s jeho podporou příští měsíc končí.

Computerworld.cz

 

Kvůli politice ochrany soukromí uživatelů, kterou aplikuje Google, doporučil jeden z ředitelů Mozilly Asa Dotzler uživatelům Firefoxu přechod k vyhledávači Microsoft Bing. Nejedná se však o oficiální stanovisko Mozilly, Dotzler uveřejnil tento názor na svém blogu. Taktéž zde zveřejnil odkaz na přídavný modul, který umožní vyhledávat na Bingu přímo z Firefoxu bez nutnosti navštívit nejprve jeho domovskou stránku.

Google je v tuto chvíli nastaven ve Firefoxu jako výchozí vyhledávač, což představuje pro Mozillu vůbec hlavní příjem...

Computerworld.cz

 

Íránští hackeři úspěšně napadli Twitter. Síť byla na hodinu vyřazena z provozu v důsledku zásahu do záznamů DNS.

PC World.cz

 

Článek o hlavních nedostatcích nového operačního systému Windows 7. Oblasti zabezpečení se týkají změny, které Microsoft provedl v Řízení uživatelských účtů (UAC). Systém sice nyní neobtěžuje ve výchozím nastavení uživatele neustálými dotazy, ale zato hůře chrání před malwarem.

Computerworld.cz

 

Firmy v posledních letech intenzivněji monitorují práci zaměstnanců na počítačích.

Computerworld.cz

 

Co je to Critical Facility Management, k čemu slouží a jak je tato služba obvykle realizována? „Představíme-li si datové centrum, zpravidla se jedná o datový sál, energocentrum, strojovnu klimatizace, místnosti operátorů a o sofistikované systémy fyzického a protipožárního zabezpečení – jinými slovy o lokalitu s vysokou koncentrací podpůrné technologické infrastruktury...“

CIO-BusinessWorld.cz

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?