Hlavní navigace

Luxusní notebook ASUS NX90

12. 11. 2010

Sdílet

 Autor:
Společnost ASUS uvádí na český trh multimediální notebook NX90 s 18,4“ Full HD displejem a stereo reproduktory.

Model NX90 představuje svým designem odklon od tradičních notebooků do oblasti interiérových dekorací. Leštěné hliníkové tělo a nevšední vzhled a rozměry počítače doplňuje nadstandardní kvalita zvuku. Tvůrci umístili reproduktory po stranách displeje - tedy mimo tělo notebooku, takže zvuk se šíří prostorově.

Další nevšedním prvkem je dvojice touchpadů umožňujících efektivní ovládání oběma rukama. Přidáním druhé dotykové plochy byla totiž vytvořena virtuální myš. Rozměrné opěrky dlaní by měly poskytovat pohodlí i při dlouhodobé práci.

V případě notebooku NX90 se návrháři ASUSu a David Lewis pokusili změnit tradiční pohled uživatelů na notebooky – zdánlivě obyčejný pracovní nástroj přeměnili v elegantní interiérový kousek spojující luxus a eleganci. Designérské studio Davida Lewise ostatně proslulo tím, že stojí za tradičním stylem výrobků společnosti Bang & Olufsen v oblasti návrhů pro nadšence a milovníky hudby po celém světě.

K největším lákadlům notebooku NX90 patří zvuk SonicMaster. Ten byl vyvinut týmem ASUS Golden Ear ve spolupráci se společností Bang & Olufsen ICEpower. SonicMaster tvoří sladěný hardware a software, optimalizovaný k prezentaci realistického prostorového zvuku v širším zvukovém rozsahu, než je u běžných notebooků zvykem. Technologie SonicMaster také zaručuje velmi čistou reprodukci zvuku, hlubší a bohatší basy a celkový nárůst audio výkonu proti běžným notebookům (což zase není takový problém vzhledem k obvyklé úrovni integrovaných reproduktorů).

Tento multimediální notebook obsahuje speciální uživatelské rozhraní Rotation Desktop, které dovoluje maximálně zapojit oba touchpady. Tato technologie, využívající ovládání gesty, umožňuje intuitivním způsobem spouštět hudbu či video oběma rukama prostřednictvím ovládacích prvků připomínajících práci s DJ pultem. S rozhraním Rotation Desktop je také velmi snadné přibližovat fotografie či posouvat webové stránky a dokumenty.

Výdrží NX90 ani jeho hmotností se ovšem ASUS nechlubí, není totiž příliš čím. Se základní baterií je hmotnost 4,4 kg, výdrž raději ani není známa, odhadem se bude pohybovat mezi jednou a dvěma hodinami. Do hmotnosti se však vešla i Blu-ray mechanika i dva 500GB disky, více ve specifikacích níže.

Doporučená cena tohoto designového kousku je u nás 65000 korun s daní.

příloha_ovladnete_sva_data

Asus NX90

Asus NX90 a David Lewis

Model

ASUS NX90

Procesor

  • Procesor Intel Core i7-740QM 1,73 GHz s technologií Turbo Boost až 2,93 GHz, 4 jádra

Operační systém

  • Windows 7 Ultimate 64bitový

Čipová sada

Mobile Intel HM55

Paměť

8 GB DDR3, standard 1066 MHz, 1333 MHz na NX90JQ

Displej

18,4palcový lesklý displej s LED podsvícením a Full HD rozlišením 1920 x 1080 bodů

Grafická karta

NVIDIA GeForce GT 335M s 1 GB DDR3 VRAM, NVIDIA Optimus technologie

Úložný prostor

1 TB (2x 500 GB), 7200 ot.

Optická mechanika

  • Štěrbinová Blu-ray combo

Kamera

Vestavěná 2megapixelová

Bezdrátový síťový adaptér

802.11 b/g/n

Bluetooth

v2.1 +EDR

Zvuk

Reproduktory, mikrofon, ASUS SonicMaster technologie, Bang & ICEpower

Čtečka karet

5 v 1 (SD, MMC, MS, MS-Pro, XD)

Porty

D-Sub, HDMI, 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x E-Sata

Výbava

Hybridní TV tuner, 2x interaktivní touchpad

Baterie

6 článková, 5600 mAh,

Rozměry a hmotnost

  • 530 mm × 280 mm × 30-36 mm

  • 4,4 kg (se 6článkovou baterií)

Další software

Microsoft Office 2010 Starter, ASUS Express Gate

Byl pro vás článek přínosný?