Hlavní navigace

Martin Brož a jednoručky

4. 9. 2011

Sdílet

 Autor:
Čeští hodináři se konečně začínají chlubit svými díly a nabízí je k prodeji.

Jediným zástupcem české hodinářské tvorby z Prahy je Martin Brož, který už léta restauruje hodinky a občas vyrobil speciální model na zakázku. Letos v létě se mu podařilo zhotovit i vynikající ocelové hodinky, které k indikaci času využívají jednu jedinou ručku. Tento model bude dokonce vystaven i na pražské výstavě Hodiny – klenoty v Holešovicích.

 


 

Marin Brož rád pracuje se strojky. Tomu odpovídá i ztvárnění usazeného kalibru ETA Unitas 6497, který byl částečně skeletován a jeho mosty mají tvar bublinek. Povrch všech součástek byl rhodiovaný, stejně tak, jako jediná hodinová ručka, která obíhá bílý číselník s jemně vyznačenou stupnicí a logem Martin Brož Praha. To je vyryté koneckonců i na překlapávací sponě koženého řemínku, který je dodáván s hodinkami v bílé i černé barevné variantě.

 


 

Hodinky od Martina Brože tedy zaujmou svou originalitou a jedinečností. Jsou určeny zákazníkům, kteří již o hodinkách něco vědí. Jednoduše jde o hodinky s duší, které jsou vyráběny ručně a na zakázku. Není tak problém vyrýt například iniciály nebo významné datum do útrob strojku či na samotné pouzdro.

 

Letěné ocelové 42mm pouzdro zdobí ručně rytá korunka. Nechybí samozřejmě safírové sklíčko, které z jedné strany chrání číselník a z druhé nabízí pohled na neobvykle předělaný strojek s labutím krkem zajišťující mikroregulaci a rozkmit vlásku.

 

Tyto hodinky jsou v nabídce za 90 000 Kč

příloha_ovladnete_sva_data

 

www.photowatches.eu

Byl pro vás článek přínosný?