Hlavní navigace

McAfee nabízí tři produkty pro řízení rizik

4. 8. 2010

Sdílet

Společnost McAfee uvádí řešení pro řízení rizik (risk management). Toto řešení kombinuje informace o hrozbách v reálném čase s kontrolou zranitelností napříč aplikacemi, databázemi a sítěmi; tyto informace jsou pak korelovány s již provedenými i dále možnými bezpečnostními protiopatřeními, což má organizacím umožnit určit rizika s nejvyšší prioritou.

Řešení se skládá z nástrojů McAfee Risk Advisor 2.5, McAfee Vulnerability Manager 7.0 a McAfee Vulnerability Manager for Databases.

McAfee Risk Advisor 2.5 – Konzole pro řízení rizik, která koreluje informace o hrozbách, zranitelnostech a protiopatřeních, a umožňuje tak organizacím zjistit, jaká kritická firemní aktiva jsou aktuálně ohrožena. Verze 2.5 podle dodavatele vylepšuje hodnocení rizik a nabízí pokročilou optimalizaci pro nasazování oprav.

příloha_ovladnete_sva_data

McAfee Vulnerability Manager 7.0 – Jedná se o produkt pro hodnocení zranitelností. Verze 7.0 přidává navíc hloubkovou kontrolu webových aplikací.

McAfee Vulnerability Manager for Databases – Tento nástroj automaticky najde databáze napříč sítí a určí, zda tyto produkty jsou řádně aktualizovány pomocí nejnovějších záplat. Ověří, zda nejsou používána slabá hesla nebo výchozí (přednastavené) účty a zda se nevyskytují další běžné zranitelnosti. Tento nový produkt je dodáván spolu s přednastavenou kontrolou více než 3 000 chyb v databázích.

Byl pro vás článek přínosný?