Hlavní navigace

Microsoft Bing získává v Číně pozice, které Google opouští

13. 3. 2010

Sdílet

Telefony Motorola s Google Android budou vybaveny vyhledávacím a mapovacím systémem z dílny Microsoftu.

Bing se dere na čínské pozice Googlu

Motorola začne ještě v tomto čtvrtletí instalovat na své smartphony určené pro čínský trh vyhledávač Microsoft Bing společně s jeho mapovou službou Bing Maps. Prostřednictvím aktualizací by se měl Bing dostat i na telefony Motorola, které již byly prodány. Výrobce mobilních zařízení Motorola to uvedl ve středečním prohlášení.

příloha_ovladnete_sva_data

Microsoft uzavřením nové dohody s Motorolou pokračuje v tažení na trh vyhledávačů, kterému momentálně jasně dominuje Google. Bing ale také již zaznamenal řadu úspěchů a počet jeho uživatelů roste. Například ve Spojených státech se mu již podařilo získat deset procent trhu. V Evropě se Bingu sice doposud tolik nedařilo, což má ale změnit obří kampaň Microsoftu na podporu svého vyhledávače na starém kontinentu, která tento týden odstartovala ve Velké Británii.

Pro Google je nová dohoda mezi Microsoftem a Motorolou dvojnásob hořkým soustem. Nejen že Bing nahradí Google na telefonech Motorola v důsledku všeobecného stahování internetového giganta z čínského trhu, operačním systémem na kterém Bing poběží bude Android, vlastní open-source dílo Googlu.

Byl pro vás článek přínosný?