Hlavní navigace

Microsoft možná přece jen pohltí Yahoo

26. 11. 2011

Sdílet

 Autor:
Softwarový gigant měl s Yahoo údajně podepsat tzv. důvěrný dodatek, díky kterému získá přístup k účetnictví společnosti a bude se tak moci lépe rozhodnout, jak vysoká bude jeho akviziční nabídka.

Kromě Microsoftu měla být dohoda podepsána také se společnostmi Silver Lake and TPG Capital. S informací přišel prestižní deník New York Times, který se odvolává na dva nejmenované zdroje působící v Yahoo. Konkrétní nabídky mají padnout během příštího týdne. Zájemci mohou nabídnout jak koupi menšinového podílu, tak i celé společnosti.

Druhá možnost se vzhledem ke své finanční náročnosti týká asi jen Microsoftu. Ten prý ale něco takového nemá v plánu. Pravděpodobnější je takový scénář, kdy se Microsoft spojí s dalšími investory, aby tak ochránil své „vyhledávací partnerství“ s Yahoo. Jak mluvčí Microsoftu, tak zaměstnanci tiskového oddělení Yahoo odmítli informace o podepsání důvěrného dodatku komentovat.

Microsoft se pokoušel Yahoo koupit již v roce 2008, kdy společnosti nabízel až 44 miliard dolarů. Ta však tuto lákavou sumu odmítla a dodnes toho možná lituje. Pokud by se totiž obchod uskutečnil dnes, nabídka Microsoftu by byla mnohem skromnější. Situace v Yahoo není již delší dobu zrovna příznivá a nezlepšila se ani poté, co z jejího čela v září letošního roku odešla Carol Bartzová. Více se můžete dočíst v článku Steve Ballmer si pochvaluje, že Microsoft nekoupil Yahoo.

Byl pro vás článek přínosný?