Hlavní navigace

Microsoft nově umožňuje stahování Office 2010 pomocí "streamingu"

27. 11. 2009

Sdílet

Společnost Microsoft vydala další beta verzi kancelářského balíčku Office Home and Business 2010 a to pomocí její nové „streamingové“ stahovací technologie.

Jde již o druhou beta verzi, kterou firma Microsoft uvolnila pro veřejné testování. Již minulý týden totiž vyšla verze Office Professional Plus 2010, jež je zaměřená hlavně na společnosti.

Tento krok společnosti Microsoft přišel pouhé tři dny poté, co firma rozeslala malé skupině lidí pozvánky se žádostí o testování verze Home and Bussiness.

Preview dává široké veřejnosti šanci zkusit jednu ze tří verzí, které bude Microsoft nabízet, a obsahuje aplikace Word, Outlook, Excel, PowerPoint a OneNote. Společnost Microsoft ještě doposud nezveřejnila ceny verzí Office 2010 ani přesnější datum než je první polovina roku 2010.

Verze Home and Bussiness je první betou, kterou Microsoft dodává pomocí systému Click-To-Run, který „streamuje“ části balíčku, hned jak uživatelé zahájí stahování a dovoluje jim tak začít s prací během pár minut. Zatímco uživatelé pracují s ukázkovou verzí, zbytek kódu je stahován na pozadí. Tato technologie navíc umisťuje aplikaci Home and Bussiness do virtuálního prostředí, jež je oddělené od Windows, pomocí běhu aplikací z virtuálního disku "Q".

Mimochodem Click-To-Run technologie dovoluje uživatelům spustit beta verzi Office 2010 bez problémů s existujícími instalacemi kancelářského balíčku Office s výjimkou aplikace Outlook. Na jednom počítači může běžet pouze jedna verze tohoto emailového klienta současně, což přináší mnohé problémy a společnost Microsoft si toho je vědoma.

Podle zprávy ze šestého listopadu, která se objevila na blogu vývojového týmu Office, některé add-ony nefungují, pokud běží software získaný pomocí služby Click-To-Run.

Click-To-Run produkty jako je Home and Business v budoucnu naruší obvyklé způsoby vydávání patchů, jelikož se budou upgradovat automaticky a bez nutnosti potvrzování uživatelem nebo jeho pozornosti. „Uživatelé služby Click-To-Run budou mít své aplikace updatované automaticky, nebudou muset stahovat ani instalovat žádné patche,“ dodává vývojový tým kancelářského balíčku Office na blogu. „Produkt se sám bezproblémově updatuje na pozadí.“

Verze Home and Business může být stažena v angličtině, čínštině, francouzštině, němčině, japonštině, ruštině a španělštině z webové stránky společnosti Microsoft.

Byl pro vás článek přínosný?