Hlavní navigace

Microsoft otevře své první Inovační Centrum v ČR

17. 2. 2008

Sdílet

21. února 2008 společně otevírají v Brně Microsoft a Jihomoravské inovační centrum (JIC) nové Microsoft Inovační Centrum. Úkolem tohoto střediska je podpořit nadějné začínající firmy především z oblasti IT a pomoci tak rozvoji inovací a inovativního podnikání v České republice.

21. února 2008 společně otevírají v Brně Microsoft a Jihomoravské inovační centrum (JIC) nové Microsoft Inovační Centrum. Úkolem tohoto střediska je podpořit nadějné začínající firmy především z oblasti IT a pomoci tak rozvoji inovací a inovativního podnikání v České republice.

Microsoft Inovační Centrum, které je umístěno v prostorách Technologického inkubátoru II provozovaného JIC, má nabídnout začínajícím podnikatelům, studentům, vývojářům a výzkumným pracovníkům přístup ke zdrojům a informacím na vysoké úrovni. Pro zájemce je připravena nejen celá řada aktivit z oblasti vzdělávání a poradenství, ale i vybavení pro testování a vývoj nejnovějších technologií. Této příležitosti mohou využít jak firmy v rámci inkubátoru, tak i další společnosti, které o takovouto podporu projeví zájem a zároveň přicházejí s inovativním podnikatelským záměrem.

Vzdělávací kurzy a semináře budou probíhat v prostorách Microsoft Inovačního Centra. Semináře se budou zaměřovat na všechny oblasti, které musí zvládnout IT firma, která chce úspěšně fungovat a prosperovat. Zařazeny budou tréninky „měkkých“ dovedností (soft skills) jako například vedení firmy, dovednosti manažerské, obchodní, komunikační, prezentační, propagační a osobního rozvoje. Oblast technických odborných znalostí pak bude zaměřena především na tvorbu moderních a inovativních řešení postavených na technologiích Microsoftu. Pro komplexnost budou doplněna i témata jako finance, daně, personální politika a další. Školení zajistí jak specialisté ze společnosti Microsoft a partneři Microsoftu a JIC, tak i externí lektoři a odborníci z České republiky a ze zahraničí.
Nenechte si ujít:
Svou vizi a strategii pro virtualizaci představil Microsoft

Spojení Microsoft-Yahoo: Co říkají analytici a pozorovatelé

Pozor – Microsoft zintenzivňuje kontroly počítačů s nelegálními Windows!

Vista má stále stejného rivala – Windows XP

Service Pack 3 pro Windows XP překvapil, tvrdí testeři

Service Pack 1 pro Office 2007 je již na dohled!

V souboji s Windows XP začíná Vista nabírat dech

Microsoft pomůže inkubovaným firmám v přípravě uvedení jejich produktů na trh nejen odbornými znalostmi, ale také zpřístupněním potřebného programového a technologického vybavení. Příkladem může být instalace moderních serverů pro testování a vývoj nejnovějších technologií. Jihomoravské inovační centrum pak poskytne moderní a kvalitní zázemí inkubátoru, které pomůže začínajícím firmám překlenout jak nedostatek finančních prostředků, tak i znalostí potřebných pro úspěšný rozvoj.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku