Hlavní navigace

Microsoft představil Windows Mobile 6.5

7. 10. 2009

Sdílet

Microsoft včera oficiálně představil novou verzi svého operačního systému pro mobilní telefony. A má s ní velké plány...

Windows Mobile 6.5 přichází

Microsoft ve velkém stylu představil očekávaný systém pro mobilní telefony Windows Mobile 6.5. Steve Ballmer, CEO redmondského giganta, má s novým operačním systémem velké plány. Prodávat vlastní telefon spolu se softwarem na způsob Applu však nehodlá.

příloha_ovladnete_sva_data

Naopak ale slovy svého šéfa hodlá Microsoft ukrojit v budoucnu daleko větší krajíc z trhu mobilních telefonů. Za své hlavní soupeře považuje Apple, Nokii a BlackBerry. A sebevědomí jim v tom rozhodně nechybí. Jen do konce roku hodlá totiž Microsoft dostat Windows Mobile 6.5 na trhy ve více jak dvaceti zemí, a to minimálně na 30 přístrojích.

Ballmer zároveň ale řekl, že nepovažuje za svého konkurenta Google, jenž vyvíjí operační systém Chrome dostupný uživatelům zdarma. "Pokud je něco zdarma, tak to není podnikatelský model. My jsme komerční podnik a z naší činnosti chceme generovat tržby a zisk. Budete se muset zeptat našich konkurentů, zda umí vydělat na něčem, co je zdarma," vysvětluje svůj postoj Steve Ballmer.

Byl pro vás článek přínosný?