Hlavní navigace

Microsoft představuje Windows Phone nové generace

Sdílet

Windows Phone 7 Series propojí svět práce, multimédií a sociálních sítí už na podzim.

Výkonný ředitel Microsoftu Steve Ballmer v únoru na veletrhu Mobile World Congress 2010 ve španělské Barceloně nabídl první pohled na novou generaci mobilních zařízení označovanou jako Windows Phone 7 Series. Změna názvu mobilní platformy Windows souvisí s výraznou změnou filozofie mobilních zařízení, kterou chce Microsoft ve spolupráci se svými partnery nabídnout. Středobodem užívání Windows Phone 7 Series nejsou technologie, ale člověk, jeho data a informace, které chce a potřebuje pro úspěšný a spokojený život. V zaměstnání i ve volném čase.

„Představení mobilní platformy Windows Phone 7 Series mě naplňuje hrdostí,“ říká Steve Ballmer, výkonný ředitel společnosti Microsoft. „Jsem hrdý na práci celého týmu, který vyslyšel mou výzvu a přišel s neotřelou filozofií používání mobilního zařízení. Windows Phone 7 Series představuje obrat k telefonům, které dokážou držet krok s tempem lidského života.”

Windows Phone 7 Series spojí nejrozšířenější pracovní nástroje včetně přístupu ke sdíleným kancelářským dokumentům a možnosti jejich úpravy se širokou paletou multimediálních funkcí. V jednom telefonu najde uživatel svou mobilní kancelář, herní zařízení, multimediální přehrávač i aktuální informace o životě jeho přátel. Díky užší spolupráci mezi Microsoftem a výrobci mobilních zařízení bude mít každý zákazník jistotu, že mu také jeho konkrétní telefon nabídne všechny funkce a vlastnosti, které z Windows Phone 7 Series dělají přelomovou platformu.

Pro život v pohybu
Změnu filozofie, kterou Windows Phone 7 Series přináší, nejlépe ilustruje úvodní obrazovka telefonu. Se statickými ikonami je konec, nahrazují je „živé panely“, které zobrazují vždy aktuální informace ze zdrojů, které si uživatel nastaví. Typické použití zahrnuje vytvoření „živých panelů“ pro blízké přátele. Panel s takovým nastavením pak dynamicky zobrazuje nejnovější aktualizace stavů zvoleného přítele v různých sociálních sítích. Neomezuje se přitom na text, ale ukáže i náhled obrázků. Stejným způsobem je možné přijímat také dynamické informace, které se týkají práce.

Všechny telefony z řady Windows Phone 7 Series nabídnou svým majitelům pohodlné a pohotové vyhledávání díky speciálnímu tlačítku pro spuštění vyhledávače Bing. Výsledky vyhledávání budou upřesňovat specifická pravidla spojená s tím, jak uživatel se svým zařízením pracuje.

Windows Phone 7 Series přináší jednoduché ovládání založené na principu Windows Phone Center. Každé centrum nabídne v rámci jedné obrazovky veškerý obsah spojený s konkrétní činností přesně tak, jak uživatel intuitivně očekává – soubory uložené v telefonu, informace z webu a aktuální data z internetových služeb. To vše bez nutnosti složitého nastavování a zdlouhavé navigace různými nabídkami.

Windows Phone 7 Series nabídne 6 základních oblastí, které odpovídají nejobvyklejším činnostem:
•    Lidé: Oblast kontaktů přináší informace spojené s konkrétními osobami, ke kterým má majitel telefonu nějaký vztah. Na jednom místě najde uživatel novinky o svých přátelích, včetně aktuálních statusů v sociálních sítích či nově zveřejněných fotografií. A pokud bude chtít na novinky reagovat, ze stejného místa může přispívat na Facebook a Windows Live.
•    Obrázky: Prohlížení a sdílení obrázků v sociálních sítích je doménou této oblasti Windows Phone 7 Series. Z tohoto místa získá uživatel přístup ke všem svým obrázkům uloženým přímo v telefonu, na webu nebo na domácím počítači.
•    Hry: Herní oblast Windows Phone 7 Series telefonů nabídne fanouškům videoher opravdový poklad – přímé propojení s více než 23 miliony uživatelů služby Xbox Live. A samozřejmě také propojení s jejich uživatelským profilem, pokud doma mají herní zařízení Xbox 360. Přímo v telefonu bude možné hrát hry s přáteli na Xbox Live, sledovat žebříčky hráčů, prohlížet si vlastního avatara nebo seznam splněných úkolů ve všech dostupných hrách.
•    Hudba + Video: Multimediální oblast Windows Phone 7 Series mění telefon v špičkový multimediální přehrávač s přístupem k hudbě, videoklipům a filmům v jednotném prostředí, které vychází z ověřeného konceptu Microsoft Zune. K dispozici je hudba a video uložené v telefonu a na webu, stejně jako skladby vysílané vzduchem díky přítomnosti FM tuneru. Nechybí ani funkce pro sdílení informací o oblíbených skladbách s přáteli.
•    Marketplace: Oblast Marketplace nabídne snadný přístup k ověřeným aplikacím a hrám s jistotou, že budou bez problémů fungovat – přímo z telefonu a bez složité instalace.
•    Kancelář: Ideální místo pro plnění pracovních úkolů. Kancelářská oblast nabídne přístup k mobilní kanceláři, dokumentům uloženým na SharePoint serverech, poznámkám OneNote a samozřejmě také přístup k elektronické poště. Všechno hezky na jednom místě pro dokonalou efektivitu práce.

Informace o dostupnosti
Platformu Windows Phone 7 Series podporují velké telekomunikační společnosti po celém světě. Patří mezi ně mobilní operátoři AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless a Vodafone a výrobci mobilních zařízení Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba a Qualcomm Incorporated.

První telefony založené na platformě Windows Phone 7 Series si budou zákazníci moci koupit v předvánočním období roku 2010. Pro přístup k aktuálním informacím o platformě Windows Phone 7 Series se mohou zákazníci registrovat na webových stránkách www.windowsphone7series.com.

Byl pro vás článek přínosný?