Hlavní navigace

Microsoft ruší službu pro zasílání bezpečnostních informací

29. 6. 2014

Sdílet

 Autor: © Javierafael - Fotolia.com
Společnost v pátek oznámila, že zruší emailovou službu pro zasílání aktuálních bezpečnostních informací. Správci firemních sítí by prý místo toho měli začít sledovat oficiální kanál RSS.

K odběru bezpečnostních zpráv se mohl přihlásit každý zájemce na stránkách Microsoftu. Díky tomu pak získal přístup k aktuálním informacím o nejnovějších hrozbách, připravovaných aktualizacích a bezpečnostních opravách.

Počínaje 1. červencem se však Microsoft rozhodl poměrně oblíbenou službu zrušit či minimálně dočasně pozastavit. Přiměly jej k tomu prý změny v přístupu vládních organizací k automatizovanému zasílání elektronických zpráv.

Microsoft službu spustil již v roce 2002, tedy rok před tím, než zavedl systém tzv. úterních oprav – pravidelných aktualizací, které ke koncovým uživatelům distribuuje každé první úterý v měsíci.

Profesionálům IT a správcům firemních sítí Microsoft doporučuje náhradu v podobě oficiálních kanálů RSS, ke kterým mohou přistupovat prostřednictvím stránek společnosti. Mezi další alternativní komunikační kanály patří účet centra Microsoft Security Response Center ve službě Twitter.

Podle názoru některých analytiků se Microsoft tímto krokem rozhodl reagovat na nový kanadský antispamový zákon, který vstoupí v platnost právě 1. července. Mimo Kanadu dosud tomuto zákonu nebylo věnováno příliš pozornosti, patří prý ale k nejpřísnějším na světě.

příloha_ovladnete_sva_data

Zákon sice umožňuje pokračovat v zasílání pravidelných emailů po dobu dalších tří let těm firmám, které se svými uživateli či zákazníky uzavřely obchodní i neobchodní vztah před 1. červencem, což je také případ Microsoftu. Společnost se však asi i přesto rozhodla nic neriskovat – v případě porušení kanadského zákona totiž hrozí sankce ve výše až 10 miliónů dolarů.

 

Byl pro vás článek přínosný?