Hlavní navigace

Microsoft Surface Power Cover rozšíří výdrž baterie o 70 procent

13. 3. 2014

Sdílet

 Autor: microsoft/techspot.com
Nové verze tabletů od Microsoftu – Surface 2 a Surface 2 Pro – byly představeny již loni. Tehdy se výrobce zavázal, že v blízké budoucnosti nabídne uživatelům dokovací stanici rozšiřující výdrž baterie.

A tato budoucnost právě nastala. Respektive nastane velice brzy, ještě v průběhu března by se měly začít prodávat tzv. Power Covers (zatím není jasné, zda tomu tak bude i na českém trhu, pozn. red.).

power cover

Microsoft celou záležitost oznámil prostřednictvím Twitteru a nabídnul také možnost předobjednávek. Podle zprávy na ZDNet (kterýžto web zpochybňuje technické specifikace zveřejněné Microsoftem) váží Power Cover něco přes půl kila a jeho tloušťka je dvojnásobná oproti 9,75 mm uváděným na stránkách – tedy 19,5 mm.

To je docela dost, nicméně podle společnosti rozšíří kryt výdrž baterie na jedno nabití až o 70 ptovrnz. To je lepší než původně uváděných 50 procent, a pro časté cestovatele bude Power Cover lákavým doplňkem.

Power Covers budou dostupné ve Spojených státech, v Kanadě a v Japonsku od 19. března za 199,99 amerických dolarů. Zatím není jasné, kdy a zda se kryty objeví i na jiných trzích.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?