Hlavní navigace

Microsoft začal opětovně distribuovat betaverze Windows 10

17. 12. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft zveřejnil nový build Windows 10. Jde o první update od listopadové verze, která vyšla před pěti týdny. Novinka s označením 11082 byla nabídnutá účastníkům programu Windows Insiders.

Build 11082 však nezahrnuje veliké množství vizuálních změn oproti předchozím verzím. „Výrazných změn si prozatím nevšimnete,“ tvrdí generální manažer operační divize Microsoftu Gabriel Aul.

Místo toho má tato verze připravit prostředí pro nové funkce, které přijdou na začátku roku 2016. „Trochu jsme poupravovali kód, aby byl OneCore optimálně strukturovaný pro developerské týmy, které do něj chtějí přidávat nové funkce.“

Poslední build pro Windows 10 vyšel před pěti týdny pod označeními 10586 a 1511 současně. Druhý kód označuje datum vydání aktualizace ve formátu yymm. Žádný interval pro vydání buildu nebyl dosud delší než dva týdny.

Aul slíbil, že Microsoft v příštích měsících vydávání buildů urychlí. „Snažíme se přehodnotit naši strategii, abychom k našim Insiderům dostávali více buildů.“ Varoval však před přílišnou kadencí updatů. „Musí to být výměna. Rychlejší vydávání zvýší počet chyb v systému.“

příloha_ovladnete_sva_data

Nebylo by to poprvé, co Aul slibuje zrychlení vydávání dalších buildů. V březnu po téměř osmitýdenní prodlevě mezi novými kódy se Aul zapřísáhnul se stejným tvrzením. „Zjišťujeme, jestli bychom neměli zvýšit rychlost vydávání dalších aktualizací pro ty, kteří to ocení nejvíce,“ uvedl tehdy Aul.

A tehdy svůj slib splnil. Průměrný interval mezi buildy se snížil o polovinu. Ale ani to nestačilo na uspokojení developerů. „Spousta Insiderů stále tvrdí, že chtějí rychlejší vydávání nových buildů,“ uznává Aul.

Byl pro vás článek přínosný?