Hlavní navigace

Miliarda do síťové bezpečnosti

11. 1. 2006

Sdílet

nvestice do hardware a software v oblasti síťové bezpečnosti celosvětově překročily v posledním čtvrtletí roku 2005 podle analytické společnosti Infonetics Research poprvé v historii jednu miliardu dolarů. Oproti předchozímu čtvrtletí to představuje nárůst o více než jedno procento.

Investice do hardware a software v oblasti síťové bezpečnosti celosvětově překročily v posledním čtvrtletí roku 2005 podle analytické společnosti Infonetics Research poprvé v historii jednu miliardu dolarů. Oproti předchozímu čtvrtletí to představuje nárůst o více než jedno procento.
Z této jedné miliardy dolarů připadlo plných 77 procent na virtuální privátní sítě a firewally. Druhé místo obsadily systémy IDS (Intrusion Detection System) a IPS (Intrusion Prevention System), na které připadlo 14 procent. Zbývajících devět procent pak připadlo na antivirovou ochranu na vstupních branách.
Infonetics Research přináší i své odhady ohledně budoucího vývoje. Předpokládá růst výdajů na síťovou bezpečnost o 21 procent v průběhu roku 2006. Celoroční objem trhu by pak měl o dva roky později překročit šest miliard dolarů. Měnit se nebudou pouze absolutní částky, ale dojde i k percentuálním změnám v rámci celého balíku. Systémy IDS/IPS navýší svůj podíl o jedno procento – na patnáct. A antivirová ochrana o procenta tři, na dvanáct.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku