Hlavní navigace

Mobil Philips Xenium X312 vydrží až měsíc

12. 4. 2010

Sdílet

 Autor:
Telefon Xenium X312 zaujme povedeným metalickým designem s dobře provedenými tlačítky a extra velkou výdrží baterie.

U náš je společnost Philips známa zejména svými domácími spotřebiči a high-definition televizory s pověstným atmosférickým přisvětlením Ambilight. Nicméně její výroba zahrnuje například i mobilní telefony, i když naneštěstí jejich prodej v našich zemích už ustal před delší dobou.

Doufejme, že Philips změní názor, protože nový mobilní telefon Philips Xenium X312 vypadá rozhodně zajímavě. Nabízí povedený design s metalickým tělem, zaoblenými hranami a tlačítky, která už na první pohled vypadají, že se na nich budou snadno psát SMSky. Nicméně hlavní lákadlo spočívá v ohlášené výdrži až jeden měsíc v pohotovostním režimu, což ocení zejména lidé, kteří svůj telefon neradi často dobíjejí, respektive na to zapomínají.

Přesné specifikace nejsou známy, nicméně vzhledem k podobnosti s modelem X320 lze očekávat QVGA LCD displej s rozlišením 240x320 bodů, samozřejmě hudební přehrávač, Bluetooth, FM rádio, 2Mpix kamerku a slot na microSD karty. Naopak podporu 3G síti se pravděpodobně zákazníci nedočkají.

Mobily řady Xenium se doposud prodávají jen v Asii a Rusku, takže zájemci o X312 by ti tento telefonu museli nechat poslat mimo standardní distribuční kanály. Škoda.

Philips Xenium X312

Byl pro vás článek přínosný?