Hlavní navigace

Mobilní aplikace SASu usnadní manažerské rozhodování na cestách

26. 5. 2010

Sdílet

Novou interaktivní aplikaci, která poskytuje managementu společností potřebná data pro rozhodování i ve chvílích, kdy jsou na cestách, představila společnost SAS. Pomocí aplikace SAS Mobile si mohou uživatelé jednoduše zobrazovat obrazovky s interaktivními grafy, tabulkami a přehledy, přičemž výstražné funkce oznamují změny klíčových opatření.

Produkt SAS Mobile je v současnosti určen pro platformu RIM BlackBerry a Apple iPhone či pro telefony s operačním systémem Windows Phone/Mobile. Přenos výsledků BI a analýz je realizován přes spojení http/https pro prostředí Wireless Markup Language (WML) nebo WAP.

Novinka přitom podle výrobce není pouhou generickou aplikací se statickými obrazovkami – organizace mohou například pro mobilní přístroje jednoduše vytvořit panely obsahující vlastní metriky, grafy či formáty. Ty poté zpřístupní tak, aby příslušné osoby měly k dispozici relevantní mobilní informace potřebné pro rozhodování a spolupráci.

příloha_ovladnete_sva_data

Například uživatel BlackBerry obdrží upozornění na změnu nějakou stavu, klikne na zobrazení mobilního panelu, přejde na analýzu upozornění a pomocí funkce rychlého kontaktu jediným kliknutím kontaktuje odpovědné osoby, aby provedly příslušná opatření. Externím obchodním zástupcům lze takto třeba zpřístupnit informace o zpožděných platbách či vrácených produktech nebo reporty o stavu tržeb oproti stanoveným cílům.

Nástroj na tvorbu panelů (bude dostupný v září jako součást produktu SAS Enterprise BI Server) pracuje s technologií Flash a lze ho spustit z většiny prohlížečů.

Byl pro vás článek přínosný?