Hlavní navigace

Mobilní Firefox 4 míří rovněž do finále

25. 3. 2011

Sdílet

I když se vydání release candidate verze Firefoxu 4 pro mobilní zařízení tento týden poněkud ztratilo ve víru informací o finální verzi desktopového Firefoxu 4, první možný termín vydání konečné verze pro platformy Maemo a Android se kvapem blíží.

Pomalu končícímu týdnu tentokrát na poli webových prohlížečů bezesporu vévodila společnost Mozilla, která po více než ročním vývoji uvolnila finální verzi desktopového webového prohlížeče Mozilla Firefox 4, které však předcházelo vydání RC verze mobilního Firefoxu 4, jehož původní označení nesoucí číslo 2 bylo nakonec pro pořádek sjednoceno s aktuálním numerickým označením verze desktopové.

příloha_ovladnete_sva_data

Release candidate verze určená pro platformy Maemo a Android přináší oproti poslední betaverzi hned několik novinek, mezi něž řadíme například reformátování textu na stránce při jejím zvětšování či zmenšování, možnost přepnout znakovou sadu webu, snadnější práci s textem ve formulářích nebo upravené vyhledávání. Kompletní výpis změn je již jako tradičně dostupný v poznámkách k vydání. Stahovat můžete například na Android Marketu.

Pokud se nevyskytnou žádné zjevné problémy, bude tato verze následně prohlášena za finální. V opačném případě budou jejímu vydání předcházet další RC verze. Jasno budeme mít příští týden, na který je naplánováno vydání další verze.

Byl pro vás článek přínosný?