Hlavní navigace

Motorola přináší unikátní rozhraní pro TV s názvem DreamGallery

23. 5. 2012

Sdílet

 Autor:
I když společnost Motorola nevyrábí televizory, její technici prý vědí, jak by měla budoucnost televizních rozhraní vypadat, a představili koncept s názvem DreamGallery.

Ve svém jádru je DreamGallery popsána jako multimediální centrum s podporou více platforem, které umí zpracovávat obsah na různých zařízeních včetně počítačů, tabletů a smartphonů. Navíc by DreamGallery měla "sbírat" obsah z internetu, video-on-demand služeb jako Netlfix a Hulu a kabelových stanic do jednoho místa. Jak můžete vidět v tomto videu, celé rozhraní je velmi unikátní. Jelikož je rozhraní postaveno na HTML5, uživatelé budou mít přístup k celé řadě nástrojů, které znají z desktopu, jako jsou třeba záložky, interaktivní vyhledávací nástroje nebo personifikovaná doporučení.

Pro poskytovatele kabelové televize DreamGallery přináší WYSIWYG editor, jenž jim umožňuje měnit uživatelské rozhraní. Motorola podotkla, že poskytovatelé v současné době tráví měsíce, ne-li roky vývojem komplexního kódu, který uživatelům poskytne jen nejzákladnější funkce. Řešení od Motoroly by to mohlo změnit. Motorola má v současné době již jednoho poskytovatele (Shaw Communications v Kanadě), který se rozhodl DreamGallery využít. Otázkou je, co bude s celým projektem, až bude dokončena akvizice Motoroly Googlem.

Byl pro vás článek přínosný?