Hlavní navigace

MWC 2011: Mobilní novinky Intel

17. 2. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost Intel představila několik novinek ve svém mobilním portfoliu, a to jak v oblasti nových čipů, tak softwaru a konektivity, včetně nového čipu pro mobilní telefony vyrobeného pomocí 32nm technologie.

Vedle toho společnost oznámila urychlení platforem LTE, představila novou úroveň uživatelského komfortu na tabletech pracujících na systému MeeGo, akvizici společnosti Silicon Hive a několik dalších investic do mobilního průmyslu, stejně jako nové softwarové nástroje. Ty pomohou vývojářům při vývoji aplikací pro různé operační systémy fungující na přístrojích s architekturou Intel.

Představené novinky významně rozšíří portfolio Intelu v oblasti mobilních zařízení. Společnost Intel rovněž urychluje své plány stát se nejlepší procesorovou architekturou napříč různými inteligentními telefony a tržními segmenty, tedy včetně netbooků, notebooků, systémů pro automobily, chytrých telefonů, tabletů a chytrých TV. Zároveň chce vyjít vstříc potřebám výrobcům těchto zařízení, poskytovatelům služeb, softwarovým vývojářům a spotřebitelům po celém světě.

Nedávná akvizice společnosti Wireless Solutions, jež dříve patřila koncernu Infineon AG, byla již zdárně dokončena. Společnost Intel představila svou strategii pro novou, multikomunikační chytrou architekturu, jež bude s to reagovat na požadavky klientů a poskytovatelů služeb po celém světě včetně těch, které se týkají síťové kapacity, aplikací, zařízení a uživatelského komfortu.

Intel také rozšířil své portfolio procesorů a oznámil, že první vzorky nového čipu pro chytré telefony nazvaného Medfield jsou testovány zákazníky. Na trh by měl být nový čip uveden během tohoto roku. Výrobcům chytrých telefonů nabídne špičkové úsporné řešení, jaké Intel dosud používal v procesorech pro počítače.

S tím souvisí i další novinka, totiž oznámení o akvizici společnosti Silicon Hive, která byla zařazena do portfolia společnosti Intel. V něm posílí zejména multimediální a video aspekt procesorů a přinese kompilátory a softwarové nástroje, které budou použity v rozšiřujícím se portfoliu procesorů Atom. Díky akvizici Silicon Hive bude možné nabídnout zákazníkům širší spektrum SoC na procesorech Atom.

Intel rovněž představil novou úroveň uživatelského komfortu při práci s tabletem využívajícím operační systém MeeGo. Ten představuje další pokrok ve škálovatelnosti flexibilních, otevřených softwarových platforem a výše zmíněná novinka bude k dispozici prostřednictvím program Intel AppUp. Používá objektově orientované rozhraní s panely, které zobrazují obsah a kontakty, takže uživatel bude mít své digitální informace – sociální sítě, kontakty, videa, fotografie – doslova jako na dlani. Nové uživatelské prostředí je vystavováno v pavilonu MeeGo.

Operační systém MeeGo byl představen před rokem a od té doby tato otevřená platforma udělala veliké pokroky – dnes ji využívá řada výrobců pro širokou škálu produktů od netbooků až po mobilní zařízení. MeeGo si získal oblibu i mezi dodavateli softwaru, systémovými integrátory a operátory a také v informačních systémech používaných v osobních automobilech.

Intel MeeGo

Byl pro vás článek přínosný?