Hlavní navigace

MWC 2011: První HTC tablet Flyer

16. 2. 2011

Sdílet

 Autor:
HTC na výstavě Mobile World Congress představilo svůj první tablet s názvem HTC Flyer s hliníkovým tělem a OS Android a 7“ dotykovým displejem.


V pevném hliníkovém těle tabletu s úhlopříčkou sedm palců je integrován Super LCD displej s rozlišením 1024x600 bodě. Nabízí 1,5 GHz procesor Qualcomm a podporu rychlého mobilního připojení HSPA+. Společnost uvedla také speciálně upravenou verzi nadstavbového uživatelského prostředí HTC Sense pro použití v tabletech a podporu unikátní technologie digitálního pera HTC Scribe. Pro uživatele, kteří rádi sledují nejnovější hollywoodské filmy nebo si rádi krátí čas hraním zábavných her, připravilo HTC novou aplikaci HTC Watch a podporu cloud computingové služby OnLive.

HTC Flyer je jako první tablet společnosti vybaven speciálně upravenou verzí HTC Sense. Ta nabídne přístup k aplikacím a virtuálním plochám skrze intuitivní 3D menu. Tablet také obsahuje plnou podporu technologií Adobe Flash 10 a HTML 5 pro pohodlné prohlížení internetových stránek.

HTC Flyer je navržen pro pohodlné dotykové ovládání, tablet však nabízí i přirozené psaní rukou s pomocí technologie digitálního pera HTC Scribe. Uživatelé si tak budou moci snadno zapsat poznámky, podepsat nejrůznější dokumenty, nakreslit obrázky nebo dokonce přidávat popisky přímo na webové stránky či fotografie. Nemusí se spoléhat jen na dotyky prsty, pročež je pero vhondé i pro ty, kteří mají rádi svůj displej čistý.

Tablet HTC Flyer také obsahuje zcela novou funkci Timemark, která umožňuje synchronizovat čas audio nahrávky ze schůzky nebo přednášky s poznámkami uživatele. Klepnutí na slovo dané poznámky pak přenese uživatele do odpovídajícího času audio záznamu. Poznámky jsou rovněž propojeny s kalendářem – pokud tablet rozpozná začátek události v kalendáři, nabídne uživateli možnost začít psát k tématu nový blok poznámek. V případě opakujících se událostí pak pokračovat v poznámkách ze schůzky minulé. HTC Flyer je navíc prvním zařízením, které má vestavěnou podporu synchronizace dokumentů s oblíbenou plánovací službou Evernote.

Společnost HTC představila i aplikaci HTC Watch, která nabídne cenově dostupný výběr aktuálních filmových hitů ve vysokém rozlišení. Díky intuitivnímu ovládání uživatel snadno vyhledá požadovaný obsah a plynulé přehrávání filmů v HD rozlišení zajistí výkonný procesor s frekvencí 1,5 GHz.

HTC Flyer je prvním mobilním zařízením s plně integrovanou cloud computingovou herní službou OnLive. Ta umožňuje hraní nejnovějších videoher v reálném čase přímo na televizních obrazovkách bez nutnosti zakoupení výkonných a drahých počítačů. Uživatelé tak budou moci hrát nejpopulárnější hry známé z PC platformy na sedmi palcové obrazovce tabletu HTC Flyer. Mezi nejzajímavější tituly se řadí například herní série Assassin’s Creed II, NBA 2K11 nebo Lego Batman.

Tablet HTC Flyer bude v České republice dostupný během druhého čtvrtletí 2011. Doporučená koncová cena prozatím nebyla stanovena.

HTC Flyer

Byl pro vás článek přínosný?