Hlavní navigace

Na český trh přichází Alcatel 5V

3. 10. 2018

Sdílet

 Autor: Alcatel
Displej s poměrem stran 19:9, duální fotoaparát s umělou inteligencí a prémiový design za rozumnou cenu

Telefon následuje současné trendy a nabízí 6,2“ FullView displej s moderní výřezem a poměrem stran 19:9. Zadní duální fotoaparát (12 + 2 Mpx) využívá umělou inteligenci k automatické detekci scény a optimálnímu nastavení v různých podmínkách. Nechybí rychlá čtečka otisků ani odemykání pomocí funkce rozpoznání obličeje. Novinka podporuje všechny evropské LTE sítě, a pojme buď dvě SIM karty, nebo SIM kartu a paměťovou kartu ke zvýšení kapacity interního úložiště. Ve srovnání s telefony se stejnou velikostí displeje nabízí Alcatel 5V díky bezrámečkovému designu kompaktnější rozměry těla. 

Alcatel

Bezrámečkový displej s trendy poměrem stran 19:9

Alcatel 5V je vybaven bezrámečkovým 6,2“ HD+ FullView displejem s poměrem stran 19:9. Doplňuje tak letošní modelovou řadu Alcatel, sázející na displeje s poměrem stran 18:9. Samotný displej přitom zabírá 88 procent čelní strany telefonu. Ve srovnání se standardními smartphony s podobně velkou úhlopříčkou je proto tělo modelu Alcatel 5V menší a lépe padne do ruky. Nedílnou součástí předního panelu, chráněného odolným 2.5D sklem Dragontrail, je také populární výřez v jeho horní části.

O dostatečný výkon telefonu Alcatel 5V se stará osmijádrový procesor Helio P22 v kombinaci s 3 GB operační paměti. Telefon běží na operačním systému Android 8.1 Oreo. Úložiště o kapacitě 32 GB, ze kterého je plných 23,1 GB vyhrazeno pro uživatele, lze pomocí paměťové microSD karty rozšířit až o dalších 128 GB. Slot pro paměťovou kartu je hybridní, takže lze místo ní vložit druhou SIM kartu a využívat v jednom telefonu dvě telefonní čísla.

Fotky vylepšené umělou inteligencí

Alcatel 5V vybaven duální zadní kamerou, která dokáže měnit hloubkou ostrosti v reálném čase. Kombinace 12Mpx hlavní a 2Mpx sekundární kamery umožní uživatelům zachytit povedené záběry, a to i díky využití umělé inteligence. Pomocí algoritmů totiž telefon rozpozná celkem 11 různých typů scén a objektů a fotoaparátu automaticky poskytuje optimální nastavení pro co nejlepší snímek (včetně kontrastu, sytosti, jasu a hloubky ostrosti). Selfie kamera nabízí rozlišení 8 Mpx a s interpolací zvládá až 13Mpx snímky.

Možnosti fotoaparátů obohacuje řada funkcí a integrovaných aplikací. Díky funkci Bokeh lze pořizovat záběry s rozostřeným popředím či pozadím, nechybí sekvenční snímání (a to i z videa) či foto a video filtry. K úpravě fotografií slouží sada praktických nástrojů nazvaná Sociální režim, s jejíž pomocí lze například z vybraných snímků vytvářet nejrůznější koláže či sdílet své úlovky během okamžiku na sociálních sítích.

Dvojitá porce bezpečí díky „otisku“ prstu a tváře

Standardní klasický snímač otisků prstů, jenž je dobře dostupný na zadní straně smartphonu, doplňuje funkce Face Key – biometrická bezpečnostní technologie, využívající rozpoznávání obličeje k identifikaci majitele a odemknutí smartphonu. Velmi přesná detekce 106 důležitých bodů obličeje a dosah 30 stupňů zaručují snadný a bezpečný přístup k obsahu telefonu za pouhé půl sekundy. Snímač prstu zároveň slouží k odemknutí oblíbených aplikací, zabezpečení citlivých informací či focení selfie snímků.

Chytrá interakce pomocí služby Google Lens

Do rozhraní fotoaparátu Alcatel 5V bude formou aktualizace softwaru integrována online služba Google Lens. Ta je propojena s Google asistentem a slouží ke snadnému rozpoznávání objektů. Díky využití pokročilých algoritmů, umělé inteligence a strojového učení lze její pomocí poměrně rychle zanalyzovat jakýkoli obrázek nebo fotografii. Asistent následně na základě relevantních zdrojů nabídne možné výsledky. Tuto službu tak ocení každý, kdo rád hledá, objevuje a poznává.

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a cena

Alcatel 5V se v Česku a na Slovensku prodává v modrém či černém barevném provedení s lesklou povrchovou úpravou za cenu 4 990 Kč, resp. 199,99 eur včetně DPH.

Byl pro vás článek přínosný?