Hlavní navigace

Na eBayi prodejci dosahují obrovských zisků z prodeje iPadu 2

4. 4. 2011

Sdílet

Na aukčním portálu převyšují částky za iPad 2 retailové ceny o 200 až 400 dolarů. Šedý trh s nedostatkovým zbožím kvete.

eBay: Prodejci dosahují obrovských zisků z prodeje iPadu 2Zalistováním iPadu 2 do nabídky na aukčním portálu eBay dosahují prodejci velmi slušných marží. Cena tabletu přesahuje v průměru o 53 % ceny v retailu.

Podle dat, které eBay uvolnil minulý týden, dosahuje průměrná prodejní cena 16GB iPadu 2 s Wi-Fi 697 dolarů, tedy o 198 dolarů více než je cena udávaná společností Apple. Prodejci tak zaznamenávají 40% zisk.

Dražší 64GB verze iPadu 2 je ještě výnosnější. Průměrná cena aukce tohoto modelu s Wi-Fi sahá na 963 dolarů, což je o 53 % více než v retailu. Verze s 3G modemem je pak dražší v průměru o 49 %.

Podpultové zboží

Apple zdaleka nestíhá pokrýt poptávku po iPadu 2 a není vůbec jisté, zda se situace v blízkém či středně dlouhém období zlepší,“ uvedl Ezra Gottheil, analytik společnosti Technology Business Research, na adresu vysokých cen.

Zemětřesení a tsunami v Japonsku se navíc podle některých analytiků dotknou také dodavatelského řetězce Applu. Jak Ezra Gotheil vypíchl, iPad 2 je nedostatkový nejen v USA, ale také dalších státech, kde šel do prodeje.

Doba odeslání od objednání nyní v americkém on-line obchodu Applu dosahuje tří až čtyř týdnů. Stejné zpoždění uvádí Apple e-store také ve Francii, Německu, Itálii a Velké Británii.

Před pobočkami retailů se „tvoří fronty“ na nedostatkový iPad 2. Analytici také uvádí, že i ti, kteří čekají na objednávku, mají často v záměru jej prodat dále.

příloha_ovladnete_sva_data

Největší poptávka je podle eBaye po 16GB Wi-Fi a 64GB 4G modelech. Menší zájem je pak o 32GB iPad 2.

Oficiální prodejní ceny tabletu se však nemění. Data pochází z prodeje přibližně 12 000 iPadů 2 v rámci tohoto aukčního portálu.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?