Hlavní navigace

Na internet unikl One Outlook, univerzální poštovní klient od Microsoftu

10. 5. 2022

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
„Jeden Outlook, který vládne všem,“ ze všeho nejvíc připomíná Outlook pro web.

Na veřejnost unikl leak One Outlooku, tedy verze oblíbeného poštovního klienta, od kterého se očekává, že sjednotí všechny dosavadní. Jde v podstatě o webovou verzi Outlooku, dříve známou též jako Outlook Web Access či Outlook Web App. 

Sledovat ho můžete zde, ale vezměte na vědomí, že instalační soubor je neověřený a může tak představovat jisté riziko. Navíc, v současnosti aplikace funguje pouze s firemními a školními účty čili nainstalováním leaku se můžete provinit proti interním pravidlům své organizace.

Je pro vás u AI projektů zásadní rychlá návratnost investic?

  • Ano, taková investice by se měla co nejdříve vrátit
    21 %
  • Zatím to neřešíme, jde spíše o ověřování možností
    16 %
  • Ne, investice do AI jsou příliš vysoké na to, aby se brzy vrátily
    16 %
  • Do AI zatím nic neinvestujeme
    47 %

Takzvaný One Outlook má být „jedním, který vládne všem“, tedy sjednocujícím defaultní Windows aplikaci Pošta, Outlook.com a nejspíš i standardní verzi Outlooku. Každá má své plusy a mínusy, jakkoliv jim je základ v podobě vytváření, odesílání a archivování e-mailů společný.

V prostředí Windows Sandbox jsme sice ověřili, že instalace funguje správně, samotnou funkcionalitu jsme však netestovali. Soudě dle uniklých screenshotů čerstvá verze ze všeho nejvíc připomíná tu pro web, uzpůsobenou v souladu s pravidly Microsoftem používaného Fluent Designu. 

Video ke kávě

Máte čas na rychlé a informativní video? 

Zda nabídne nepřeberné možnosti standardního Outlooku není zřejmé, stejně tak to, zda uvedení nového poštovního klienta definitivně pohřbí na funkce jednodušší, ale pro běžné činnosti dostačující Poštu.

Únik instalačního souboru je v každém případě jistým indikátorem toho, že k oficiálnímu uvedení nemusí být daleko. Možná se dočkáme ještě na konci května, kdy se uskuteční vývojářská konference Microsoftu.

 

Security World si můžete koupit i jako klasický časopis, buď v klasické tištěné formě nebo v elektronické verzi. Věnujeme se bezpečnosti počítačových systémů, ochraně dat, informací a soukromí.  Jsme jediný titul na českém a slovenském trhu, který oslovuje širokou čtenářskou obec – od ředitelů firem, přes odborníky na bezpečnost po koncové uživatele. Naším cílem je poskytnout ucelený přehled o bezpečnostních hrozbách a zejména o tom, proč a jak se jim bránit, případně proč respektovat a dodržovat nařízení IT manažerů ve firmách.

Byl pro vás článek přínosný?