Hlavní navigace

Nakonfigurujte si iCloudu – 2. díl

23. 1. 2013

Sdílet

 Autor: (c) Creatix - Fotolia.com
V dnešním díle si vysvětlíme pojem Apple ID a poté si ukážeme způsob, jakým se dá Apple ID převést na účet iCloud.

Patříte-li mezi fanoušky platformy Apple, pak jste se dozajista setkali se službou iCloud. Jedná se o synchronizační službu, kterou firma Apple představila jako převratnou novinku při uvedení nové verze operačního systému iOS5. V tomto článku vám ukážeme, jak vytvořit účet iCloud a jak tuto službu zprovoznit na nejrůznějších zařízeních.

 

Máte Apple ID?

Pokud jste někdy nakupovali na Itunes Store, App Store či iBookstore, pak již máte vlastní Apple ID. (S největší pravděpodobností jím bude e-mailová adresa, kterou používáte pro přihlášení do iTunes). Pokud se pomocí tohoto Apple ID přihlásíte do iTunes nebo do App Store, pak byste měli v sekci Apple ID na obrazovce iCloud vidět vyplněnou svoji e-mailovou adresu.

Všechny účtu iCloud pocházejí z Apple ID, takže převod Apple ID na účet iCloud je velmi jednoduchý. Poté budete moci i nadále používat svoje Apple ID pro všechny vaše stávající aktivity, ovšem navíc získáte možnost využívat všechny funkce iCloudu. A pokud navíc stejné Apple ID používají i vaši rodinní příslušníci, pak jej budou moci používat pro nákupy i nadále, a to i bez toho, aby se dostali k údajům uloženým v účtu iCloud.

Převod Apple ID na účet iCloud se provádí tak, že nejprve ze všeho otevřete na svém zařízení iOS či na počítači Mac obrazovku s volbami pro iCloud, a následně se k účtu iCloud přihlásíte pomocí aktuálního Apple ID a hesla. Na následující obrazovce musíte odsouhlasit ujednání týkající se podmínek používání účtu iCloud a poté můžete okamžitě začít službu iCloud používat.

Poznámka: Po převodu Apple ID na účet iCloud však standardně nedostanete e-mailovou adresu iCloudu (jedná se o e-mail s doménou @icloud.com). Pokud o něj stojíte, pak se na zařízení iOS přesuňte do nabídky Settings > iCloud a následně aktivujte přepínač Mail (popřípadě na počítači Mac zaškrtněte příslušné políčko). Poté se zobrazí výzva pro zadání e-mailové adresy, která bude spojena s vaším účtem.

příloha_ovladnete_sva_data

Nová e-mailová adresa: Chcete-li ke svému starému Apple ID přidat e-mailovou adresu s doménou iCloud.com, pak jednoduše v okně s nastavením účtu iCloud aktivujte přepínač Mail (popřípadě na počítači Mac zaškrtněte příslušné políčko)

 V dalším díle našeho seriálu se budeme věnovat všem těm, kdo dosud neměli do činění například s iTunes, a tedy těm, co ještě žádné Apple ID nemají. Poradíme jim, jak takové Apple ID získat.

Byl pro vás článek přínosný?