Hlavní navigace

Nejlepší z nejlepších: Srovnání high-end smartphonů

6. 5. 2012

Sdílet

 Autor: www.samsung.com
Jsou to teprve tři dny co Samsung představil dlouho očekávaný smartphone Samsung Galaxy S III a naše zahraniční redakce časopisu PC World pro vás již připravila jeho srovnání s nejsilnějšími konkurenty v high-end kategorii.

Jsou to teprve tři dny co Samsung představil dlouho očekávaný smartphone Samsung Galaxy S III a naše zahraniční redakce časopisu PC World pro vás již připravila jeho srovnání s nejsilnějšími konkurenty v high-end kategorii.

Samsung Galaxy S III je vlastně pokračovatelem modelu Nexus, který Samsung vyrobil ve spolupráci s Googlem. Má větší displej, výkonnější procesor a lepší foťák. Cena ani dostupnost nového Galaxy ještě nebyly upřesněny, ale vzhledem k tomu, že specifikace jsou známy, mohla pro nás redakce PC World nejlepší smartphony na trhu srovnat.

Displej

Displej Samsungu Gallaxy S III je obrovský, s úhlopříčkou 4,8 palce překonává jak HTC One X a jeho 4,7, tak Galaxy Nexus, jehož úhlopříčka měří 4,65 palců. Velikost ovšem není vše a i když Samsung zvětšil displej, nevybavil ho lepším rozlišením, stále jsme tedy na 1280 x 720 pixelích. Stejné rozlišení má i One X a Galaxy Nexus. S hustotou 306 pixelů na palec je nová S III na předposledním místě za smartphony iPhone 4S na prvním a Nokiíí Lumia 900 na posledním místě.

Rozměry

Díky většímu displeji je Galaxy S III tenčí než konkurence, měří pouze 86 milimetrů, tedy jen o vlásek méně než HTC One X. Apple iPhone 4S měří 90 milimetrů a největším tlouštíkem je Nokia Lumia 900 s jedním centimetrem a 14 milimetry. Samsung Galaxy S III je také nejlehčím ze srovnávaných smartphonů, váží 133 gramů.

Procesory a paměť

Nejsilnějším procesorem, který se v současných high-end smartphonů používá je čtyřjádrový Exynos 4 Quad 1.4 GHz a pokud hádáte, že se nachází v Samsungu Galaxy S III, pak hádáte správně. HTC One X je vybaven dvoujádrem s taktem 1,5 GHz a iPhone 4S využívá sil dvoujádrového procesoru A5, taktovaného na 1 GHz. HTC One X a Samsung Galaxy S III vedou rovněž co se operační paměti týče, oba telefony mají k dispozici celý jeden gigabajt, zatímco iPhone 4S pouze 512 MB. Novinka od Samsungu nabízí 16 a 32GB úložišťě, ale v nabídce bude brzy také 64 GB paměti. Všechny ostatní telefony nabízejí také minimálně 16 GB paměti, ale pouze Galaxy S III nabízí microSD paměťový slot pro další rozšíření vnitřní paměti.

Kamery

V kategorii kamer a fotoaparátů se žádné velké překvapení nekoná. Všechny nabízené telefony jsou vybaveny 8MP fotoaparátem, Galaxy S III, iPhone 4S a HTC One dokáží nahrávat v HD rozlišení 1080p. Nejlepší přední kameru má Galaxy SIII, neslabší iPhone. Samsung Galaxy S III je v současné době vůbec nejvýkonnějším smartphonem s operačním systémem Android vůbec. Jeho design se povedl a zakulacené rohy se rozhodně budou líbit. Fotoaparát sice nabízí v podstatě stejný jako konkurence, jeho čtyřjádrový procesor už ovšem spadá do zcela jiné ligy. Sami jsme zvědaví, jak si povede v testech.

příloha_ovladnete_sva_data

 

tabulka

Byl pro vás článek přínosný?