Hlavní navigace

Několik úvah o iPhone 5

23. 3. 2012

Sdílet

 Autor: M.I.C. gadget
Nový iPad je již několik dnů v prodeji, od dnešního dne navíc dokonce v České Republice. Všem, nejen internetovým, dohadům a domněnkám o jeho rozměrech, specifikacích a displeji je konec, tedy alespoň do doby jeho dalšího nástupce. Mohlo by se tak zdát, že šum okolo Apple na chvíli utichne.

Nový iPad je již několik dnů v prodeji, od dnešního dne navíc dokonce v České Republice. Všem internetovým dohadům a domněnkám o jeho rozměrech, specifikacích  a displeji je konec, tedy alespoň do doby jeho dalšího nástupce. Mohlo by se tak zdát, že šum okolo Apple na chvíli utichne.

Nenechte se napálit. Pozornost diskuzních fór a serverů se obrací k iPhonu. A jelikož o iPhone 4 i iPhone 4S již skoro všechno víme (pokud nás nečeká zase nějaké špehovací překvapení) začíná se směle spekulovat o iPhone 5. Již nyní se hovoří o Retina displeji s úhlopříčkou 4,6 palců. Inu vzhledem ke konkurenci, máme na mysli hlavně Samsung Galaxy Note a několik obrázků, které mají znázorňovat smartphone Galaxy SIII, by na tom nebylo možná nic divného. Na druhou stranu Apple je pověstný svou posedlostí ohledně estetiky, designu a „user friendly“ zařízení a manipulace s přístrojem s takto velkým displejem nemusí být pro některé uživatele dvakrát pohodlná.

příloha_ovladnete_sva_data

Zdrojem informací o displeji iPhone 5 je jeden jihokorejský deník. Ten také tvrdí, že Apple by mohl nové smartphony představit již ve druhém čtvrtletí tohoto roku, což se nám nezdá zrovna dvakrát pravděpodobné. Jistě si pamatujete, že iPhone 4S byl představen minulý rok v říjnu. Prodeje posledního modelu tohoto smartphonu od jeho uvedení ještě neměly čas klesnout, není tedy důvod s novým zařízením spěchat.

Nejpravděpodobnější je, že si nyní dá Apple alespoň rok pauzu a v mezičase bude dál vylepšovat technologie a vyrábět prototypy zařízení, z nichž, vzhledem k politice společnosti, pouze jedno nebo dvě možná spatří světlo světa. Je dost dobře možné, že Apple skutečně nějaké Retina displeje pro podobné prototypy nechal vyrobit, ale zda se skutečně v novém iPhonu 5 objeví, si budeme muset počkat.

Byl pro vás článek přínosný?